ВМС на Индонезия съобщиха, че кораб на бреговата охрана е

...
ВМС на Индонезия съобщиха, че кораб на бреговата охрана е
Коментари Харесай

Военноморските сили на Индонезия избутват от водите си лодка, за която се предполага, че превозва бежанци рохингия

Военноморски сили на Индонезия оповестиха, че транспортен съд на бреговата защита е разкрил лодка, за която се допуска, че транспортира бежанци рохингия, навлизаща във водите на Индонезия в сряда. Хеликоптер от военноморски транспортен съд след това видя дървен транспортен съд покрай остров Уех в северната провинция Ачех, сподели флотът.

Военноморският транспортен съд KRI Bontang-907 откри лодката на към 63 морски благи (72 мили) от индонезийското крайбрежие и я изгони, „ твърдейки, че лодката няма да се върне в индонезийски води “, сподели флотът в изказване, оповестено на нейния уеб страница.

Индонезия се обърна към интернационалната общественост за помощ и засилено наблюдаване на своите води заради внезапното нарастване на броя на бежанците рохинги, напускащи пренаселените лагери в Бангладеш от ноември. Над 1500 рохинги са дойде в Ачех и се сблъска с известна неприязън от събратята си мюсюлмани.

Тълпа от студенти атакува в сряда мазето на локална социална зала в Банда Ачех, столицата на провинция Ачех, където се приютиха о...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР