ВМРО и Консервативна България не са приели офертата към момента

...
ВМРО и Консервативна България не са приели офертата към момента
Коментари Харесай

Стефан Янев удря на камък за подкрепа от националисти срещу места в листите

ВМРО и " Консервативна България " не са приели офертата все още

Партията на Стефан Янев „ Български напредък “ (БВ) се пробва да направи неофициална предизборна коалиция с партии от националистическия и консервативния бранш, научи „ Флагман “. Засега обаче тя удря на камък.

Днес БВ подаде публично документи в Централната изборна комисия за самостоялно присъединяване на парламентарния избор на 2 април.

Източник от партията сподели пред „ Флагман “, че се водят диалози с управлението на ВМРО-БНД представители на групировката да бъдат включени в листите на „ Български напредък “. Скоро щяло да стане ясно дали ще бъде реализирано единодушие.

„ Флагман “ се свърза и с човек от управлението на Вътрешна македонска революционна организация, който не отхвърли, че е имало среща, само че все още нямало сделка.

По-скоро няма да бъде реализирано съглашение. Вероятността е към 2% , всичко в живота е допустимо, само че няма нищо контрактувано, разяснява той.  Вътрешна македонска революционна организация даже планува на следващия ден да подаде документи в ЦИК за независимо присъединяване.

„ Флагман “ научи, че БВ са потърсили поддръжка и от „ Консервативна България “ - някогашна НФСБ. И там обаче са блъснали на камък.

Днес след подаването на документите в ЦИК Стефан Янев приказва пред кореспонденти.

След въпрос дали води диалози с Вътрешна македонска революционна организация, той сподели: „ Водим диалози с всички, които изискат да водим диалог. Регистрирахме се днеска като партия „ Български напредък “ . Утре ще излезем с декларация, с която ще призовем политически партии, цивилен сдружения, хора, които имат предпочитание да се включат в нашите старания за разговор и внасяне на разсъдък в българския политически живот, да заповядат. Водим градивни диалози. Може да намерим разнообразни практични решения по какъв начин да вървим дружно напред. “

На запитване дали става въпрос за общи листи, Янев отговори: „ За всичко става въпрос. “

Припомняме, че в последния парламент БВ влезе със 115 872 гласа , равняващи се на 4.63%. Партията разгласи подготвеност за разговор с всички, само че в Народното заседание по-често си сътрудничеше с обединенията от така наречен статукво към ГЕРБ и Движение за права и свободи.  Предполага се, че това може да е ерозирало съществено доверието в „ Български напредък “ и този път тя да не може да прескочи 4-процентната преграда за влизане в 49-ото Народно заседание.

Сътрудничество с Вътрешна македонска революционна организация сякаш може да помогне в тази посока. Националистическата партия получи малко над 20 хиляди гласа (0.81%) на последните парламентарни избори през октомври.

По информация на „ Флагман “ БВ евентуално ще получи поддръжка от „ Земеделски национален съюз “ на Румен Йончев. На последния избор това бе една от партиите от формалната коалиция, с която „ Български напредък “ се яви на изборите. Йончев пък стана народен представител.

Стефан Софиянски преди дни разкри пред „ Флагман “, че партията му за идните избори.

Изявлението на Стефан Янев след подаването на документите в ЦИК гледайте тук:



 

 
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР