ВМРО-ДПМНЕ предлага закон, който ще забрани използването от гражданските сдружения

...
ВМРО-ДПМНЕ предлага закон, който ще забрани използването от гражданските сдружения
Коментари Харесай

ВМРО-ДПМНЕ предлага закон за забрана на българските сдружения в РСМ

ВМРО-ДПМНЕ предлага закон, който ще забрани потреблението от гражданските сдружения в районен съд Македония на имена на спорни персони. Това съобщи заместник-председателят на партията Александър Николовски, съобщи кореспондент на БГНЕС. Новият закон тябва да се отнася и за към този момент записаните сдружения - сега сходни сдружения има в два града и е поискана регистрация за още едно.

" Ако имаме почтено държавното управление нашият закон би трябвало да бъде първа точка от дневния ред на Народното събрание ", сподели Николовски пред локалната телевизия " Сител ". Според него, с новия закон няма да може да се изоплзват имена като " Цар Борис " или " Цар Фердинанд ". Той упрекна държавното управление в Скопие, че не проверява по какъв метод и кой финансира тези сдружения.

" Тези сдружения не са финансират от членовете на сдруженията, нито пък от българското Министерство на външните работи, а от една фондация, където главен финасист е един български олигарх, който участва в медицинския бизнес. Това е главният въпрос за Агенцията за разузнаване, Агенцията за национална сигурност и финансовото разузнаване. Какво вършат тези три институции ", сподели още той и прикани управляващите да " сложат черен щемпел на Врабевски ".

Според Николовски България след езика и идентичността към този момент отхвърля и македонската черква. " България удря в корените на македонското възобновление, какъвто е казусът с Кирил Пейчинович, който е учредител на македонското възобновление ".

БГНЕС напомня, че през вчерашния ден Македонската православна черква канонизира като македонец огромния български възрожденец Кирил Пейчинович. В известието за акта на Църквата Пейчинович бе показан като " македонски просветник ".

В същото време вицепремиерът Боян Маричич поддържа апелите за смяна на законодателството във връзка с работата на гражданските сдружения и фондациите. " Инициативата за смяна на закона на опозицията заслужава да бъде разисквана. Имаме информация, че депутатите от ръководещото болшинство са подготвени да поддържат това нещо ", сподели още Маричич пред " Канал 5 " телевизия. Маричич заяви, че държавното управление няма желание да бърза с включването на българите в Конституцията на РСМ. /БГНЕС

Скопие / РСМ
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР