Вместо топката на терена, AI камерата следи голата глава на

...
Вместо топката на терена, AI камерата следи голата глава на
Коментари Харесай

AI камера сбърка голата глава на рефер с футболната топка


Вместо топката на терена, AI камерата следи голата глава на рефера
(снимка: YouTube)

Най-добрите футболни лиги и тимове по целия свят към този момент разполагат с телевизионни екипи и оферират стрийминг услуги, с цел да излъчват мачовете си за почитателите по целия свят. Заради пандемията на ковид решението стана доста известно, а по-малките тимове, които не могат да си разрешат да имат медиен екип, разчитат на камери, захранвани от неестествен разсъдък, с цел да излъчват мачовете си онлайн в YouTube.

Въпреки че това е чудесна концепция и доста комфортна – особено за по-малките клубове, които желаят да демонстрират своите игри – от време на време може да разочарова почитателите.

Шотландският тим Inverness Caledonian Thistle Football Club се убеди персонално в това. Клубът беше разположил AI камера на стадиона, с цел да излъчва онлайн мача си против Ayr United. Камерата обаче сбърка голата глава на един от реферите с футболната топка, заяви.

Устройството трябваше да наблюдава топката автоматизирано благодарение на неестествен разсъдък, с цел да демонстрира същината на играта в YouTube. Вместо това стартира да следи голата глава на един от страничните рефери и да демонстрира неговите придвижвания. Зрителите пред екраните бяха принудени да гледат темето и гърба на помощник-съдията, придвижващ се в страничното поле на терена.



Излишно е да се каже, че почитателите бяха извънредно недоволни от предаването. В последна сметка те даже пропуснаха единствения гол на обичания си тим – поради бъгавата AI камера.

За положително или за неприятно, в тази ситуация става дума за дребен футболен тим, само че в случай че сходно нещо се случи с отбор от някоя от висшите лиги, виновните лица ще има дълго да дават пояснения, а може и да бъдат уволнени.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР