Вместо да се постоплят в транспорта, пътниците мръзнат в старите

...
Вместо да се постоплят в транспорта, пътниците мръзнат в старите
Коментари Харесай

Зам.-шефът на електротранспорта пред Lupa.bg: Нито един стар трамвай няма да се движи в София през 2024-а

Вместо да се постоплят в превоза, пасажерите мръзнат в старите трамваи и автобуси в София. При минус 10 градуса на открито в последните вечери, столичани се оплакаха пред Lupa.bg, че са станали на висулки в рейс 260, както и в старите мотриси на трамвай №6 след 18 вечерта.

„ Замръзнахме по стпирките. Надявахме се да се стоплим, а в рейса се оказа, че температурите са съвсем като на открито ”, описаха хората.



В старите мотриси №6 никак не е за препоръчване в студа, защото няма модерно отопление, на каквото сега се радват съвсем всички пасажери в новите трамваи.

Принципно правилото за публичният превоз гласи, че когато на открито е под 5 градуса, наложително се включва отоплението, напомнят специалистите.

Студът в остарелия превоз зам.-шефът на „ Електротранспорт ” Иво Василев изясни по този начин: „ Кабелите вървят по този начин, че отопление в старите мотриси има, само че е единствено от едната страна на транспортното средство. Ако сте седнали в посока на придвижването, топли са радиаторите вдясно. ”

Това значи, че пасажерите би трябвало да дебнат тъкмо къде да седнат, с цел да се посгреят. Общата температура в мотрисата обаче е доста ниска в мразовитите вечери. 

Василев похвали новите столични трамваи и тролейбуси, в които отоплението е съвършено, което е реалност и пасажерите са удовлетворени от комфорта вътре през зимата, а и през лятото.

Последният модел трамваи, които се движат по линиите 7,27,18, се отопляват с така наречен климатроник, който самичък се контролира, ватманът там няма грижа и по този начин температурата не пада под 14 градуса. Обикновено в този транспорт градусите са към 18 до 22 и на хората даже им става горещо.

Иво Василев осведоми, че до края на годината в градския превоз се чакат още 29 чисто нови трамваи, които ще се движат по линии № 7,27, 18 и 1, а може и по линия 4, по която вървят много очукани мотриси.

Догодина в София няма да върви нито един остарял трамвай, даде обещание зам.-шефът на електротранспорта.

              

 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР