"Вместо да се опитаме заедно да търсим работещите решения, заключваме

...
"Вместо да се опитаме заедно да търсим работещите решения, заключваме
Коментари Харесай

Неуважението към парламента не е нещо ново за ГЕРБ

"Вместо да се опитаме дружно да търсим работещите решения, заключваме Народното събрание и ще се събираме, когато хрумне на ръководителя на ГЕРБ. " Това съобщи зам.-председателят на Народното събрание и народен представител от парламентарната група на "БСП за България " Кристиан Вигенин по време на разискването на предлагането на ръководителя на Народното събрание Цвета Караянчева институцията да заседава единствено по значими актове, а парламентарният надзор да е писмен до анулация на изключителното състояние.

"Не се удивлявам, че стигнахме до днешната полемика. Тя бе готова дни наред. Водеха се диспути в Председателския съвет, партии сменяха позициите си, с цел да стигнем до това, което се целеше през цялото време. Спиране на работата на Народното събрание на процедура в неустановен период. Отсега можем да кажем. Извънредното състояние няма да завърши на 13 април и аз знам, че вие ще ни съберете още веднъж преди 13 април, с цел да го удължим ", укори сътрудниците си Вигенин.

Той укори Караянчева, че внасяйки това предложение, персонално за унищожава още повече престижа на Народното събрание.

"Вашият ръководител Борисов, вашата парламентарна група можеха да ви спестят това оскърбление и да бъде импортирано най-малко от името на парламентарната група на ГЕРБ. Вие сте боец, изпълнявате това решение, само че дружно с това няма по какъв начин да ви спестим рецензията, че за всичкото това време вие персонално и вашата парламентарна група вместо да търсите способи да продължи доколкото е допустимо естествената работа на Народното събрание, търсихте причини за какво тази работа не може да продължи ", акцентира социалистът.

Според него неуважението към Народното събрание не е нещо ново за ГЕРБ. И посочи, че Народното събрание, като висшата институция в една република с парламентарно ръководство, би трябвало да дава образец на хората, гарантирайки нормалността в страната и в ръководството.

"Убеден съм, че и вие самите не си вярвате, че писменият парламентарен надзор може да играе тази функционалност. Вие казвате, че ще заседаваме единствено по тематики, свързани с изключителното състояние, а въпроси, свързани с изключителното състояние разумно показва единствено изпълнителната власт. Нас ни затваряте, изпълнителната власт ще ни привиква или изпълнителната власт ще ви сезира вас да внасяте техните оферти. Вие не почитате Народното събрание, не почитате и себе си ", добави още Вигенин.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР