Вменяем ли е Даниeл Машев, който отряза по жесток начин

...
Вменяем ли е Даниeл Машев, който отряза по жесток начин
Коментари Харесай

Нова експертиза ще докаже дали мъжът, отрязал главата на майка си е вменяем

Вменяем ли е Даниeл Машев, който отряза по нечовечен метод главата на майка си със сатър в Пазарджик? Това ще се потвърди с назначената от Апелативен съд- Пловдив нова Тройна съдебно-психологична и психиатрична експертиза. Машев бе доведен в залата от психиатричната болница към пандиза в Ловеч под засилена правосъдна защита и окован в белезници. Той обжалва доживотната си присъда за тежкото действие. 
Прочетете още
 Магистратите обаче обявиха, че в предходното направено здравно решение има подозрение за неверност. В остарялата експертиза е отразено, че Машев е в положително психологично здраве. Съдия Христо Крачолов счита, че е належащо доста по-подробно да бъде изследвано неговото здравословно положение, дали може да възприема обстоятелствата и какво му е било държанието сега на осъществяване на действието.

В края на съвещанието, съда съобщи, че по отношение на санкцията, наложена поради отсъствие без причина на бранителя на обвинения, ще се произнесе в друго правосъдно съвещание.

Юристът Кирил Александров съобщи, че е станало неразбирателство и е подписал без да огледа призовката, тъй като по-рано е счупил очилата си.

Припомняме, че е минала една година от жестокото ликвидиране на 74-годишната жена от Пазарджик. Престъплението е осъществено на 30-ти септември предходната година от наркозависимия й наследник Даниел Машев.  Обвиняемият към този момент има доживотна присъда за тежкото действие. Даниeл Машев е умъртвил майка си по изключително непосилен и нечовечен за жертвата метод, а по-късно се е опитал да се покрие. Той е бил незает и наркозависим от години, като също Машев е бил престъпно проявен поради наркотични субстанции.

Във въпросния ден на случая, мъжът се е скарал с майка си, до момента в който двамата били в кухнята. Баща му не бил в дома им. Подсъдимият блъснал пестник на дамата, а по-късно я намушкал с нож в корема. Грабнал сатъра от кухненския плот и отрязал главата ѝ.

След това  увил главата в покривка и се опитал да се отърве от нея. Преоблякъл се и тръгнал да излиза. Баща му го срещнал в коридора на блока, в който живеели, и му взел ключовете. През това време Машев криел откъм гърба ръцете си, в които държал главата на майка си. Когато влезнал в жилището, татко му разкрил обезглавеното тяло на брачната половинка си.

Веднага се обадил на тел.112 и съобщил за случилото се. Междувременно Машев напуснал Пазарджик и се е укрил в Ляхово, където по-късно бил открит от полицията.

 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР