Влюбените по цял свят празнуват Деня на свети Валентин, но

...
Влюбените по цял свят празнуват Деня на свети Валентин, но
Коментари Харесай

Пет символа на любовта, застрашени от глобалното затопляне

Влюбените по целия свят честват Деня на свети Валентин, само че климатичните промени влияят и върху знаците на любовта.
 
Агенция Ройтерс направи преглед на застрашените от световното стопляне знаци на любовта.
 
Дестинациите за меден месец
 
Златните пясъчни линии на екзотични острови за сантиментално превозване на меден месец, като остров Бали или Малдивите, са застрашени от покачването на океанското равнище.

 
Повишаването на температурата на морската вода кара коралите да губят своите окраски и учените регистрират, че в следствие от замърсяването и несъразмерния лов на риба до 2050 година 90% от кораловите рифове може да изчезнат.
 
Въпреки въвеждането на строги национални забрани, замърсяването с пластмаса излага на риск цели страни като Сейшелските острови и Вануату.-->
 
Градът на любовта
 Париж Париж - градът на любовтаGulliver/Getty Images
От епохи Париж е прочут като град на любовта. Но през последните няколко години той постоянно е обгърнат в смог, което накара управляващите от време на време да не разрешават придвижването по Шанз-Елизе.
 
Почти 85% от 10-те милиона парижани са изложени на нездравословни газове. Съдържанието им надвишава заложените през 2017 година за реализиране цели. Във Франция замърсяването на въздуха предизвиква гибелта на 48 000 души годишно. Това е третата причина за гибел, след пушенето и потреблението на алкохол, се споделя в изследване от 2016 година на Френската организация по публично здраве.
 
Шоколадът
 
Преди 14 февруари магазините са претъпкани с шоколади в чудати опаковки и е мъчно да си представим, че лакомството може да свърши. Какаото е топлолюбива просвета, само че с цел да порасне, се нуждае от дъжд и сянка. Производителите се притесняват, че обезлесяването и изменението на климата ще понижат добива на какао.
 
Американското сдружение " Моделийз интернешънъл ", което създава шоколадовите артикули " Милка " и " Кедбъри ", предизвести, че през идващите 30 години районите-традиционни производители на какао (Кот д'Ивоар и Гана създават 60% от международния рандеман на какао) ще станат несъответствуващи за неговото развъждане.
 
Шампанското
 
Лозарите в региона Шампан в Източна Франция, където се създава известното искрящо вино, споделят, че лозите връзват по-рано поради топлото време. Някои лозари закупуват земи в Южна Англия, с цел да продължат да отглеждат и след климатичните промени гроздовия вид с неповторим усет, от който всяка година се продават 310 милиона бутилки.
 
Учените предизвестяват, че стопляне с 2-4,9 градуса Целзий през този век спрямо прединдустриалната ера ще окаже напън върху селското стопанство в международен мащаб.
 
Венеция
 
Романтичните разходки с гондола по венецианските канали може да престанат, а историческият площад " Сан Марко " рискува да изчезне в резултат на все по-опустошителните стихии вследствие на климатичните промени, споделят специалисти.
 
Италия гради укрепления срещу наводнения, с цел да резервира този нежен град - един от многото монументи на културното завещание в застрашения от ерозия и наводнения Средиземноморски район.
 
Климатолозите към Организация на обединените нации плануват, че парниковите излъчвания могат да доведат до повишаване на равнището на океана с 59 см до 2100 г.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР