Влязлата като щастлива губеща от квалификациите Цветана Пиронкова вече е

...
Влязлата като щастлива губеща от квалификациите Цветана Пиронкова вече е
Коментари Харесай

Пиронкова е на 1/8-финал в Ийстбърн

Влязлата като " щастлива губеща " от квалификациите Цветана Пиронкова към този момент е 1/8-финалистка на тенис шампионата на трева в Ийстбърн (Анг, $819 000). В мач от II кръг първата ракета на България съкруши румънката Моника Никулеску с 6:0, 6:4 единствено за 1,02 ч. игра на корт №4.

Двубоят трябваше да се играе още през вчерашния ден, само че поради дъждовно време бе отсрочен с денонощие. Днес Пиронкова започва устремно и завоюва първия сет единствено за 19 мин. В тази част българката разреши на съперничката си да вземе едвам 4 от разиграните общо 28 точки.

В началото на втория сет 29-годишната пловдивчанка се отпусна и разреши на Никулеску да стартира с пробив. Цвети имаше две благоприятни условия за мигновен рибрейк, само че съумя да го върне чак за 3:3. След това Пиронкова проби още един път в 10-ия гейм, с което постави и завършек на мача.

На 1/8-финалите съперничка на българката ще бъде друга румънка - поставената под №2 Симона Халеп. Втората в международната класация отстрани Дуан Ин-Ин (Кит) с 3:6, 6:3, 6:2.

СНИМКА: ЕПА/БГНЕС
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР