Влошено лекарствоснабдяване по празниците и в първите дни на 2018

...
Влошено лекарствоснабдяване по празниците и в първите дни на 2018
Коментари Харесай

Влошено лекарствоснабдяване по празниците, прогнозират фармацевти

Влошено лекарствоснабдяване по празници те и в първите дни на 2018 година предвиждат фармацевти, съобщи Дарик.

Причината: решение на Надзорния съвет на здравната каса да отсрочи за следващата година заплащания към аптеките, дължими за първата половина на ноември.

Така, част от аптеките ще бъдат принудени да търсят спомагателни средства, с цел да закупят нужните медикаменти , настояват от Българския фармацевтичен съюз.

От организацията показаха задоволство от отпадането на мораториума за нови медикаменти , само че приканиха за актуализация на бюджета за здраве. Фармацевтите считат, че в средствата за следващата година не са планувани новите медикаменти , които ще станат налични след отпадането на възбраната. Това от своя страна щяло да усили недостига в бюджета на здравната каса, който от организацията възнамеряват в размер на 140 млн. лева

" Българският фармацевтичен съюз е изключително угрижен и обезпокоен, че пациентите няма да имат обезпечено лакарствоснабдяване. Аптеките няма да имат опция да закупуват нужните медикаменти и достъпът на пациентите ще бъде доста стеснен ", изясни магистър-фармацевт Маргарита Грозданова от Управителния съвет на Българския фармацевтичен.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР