Руини на храм на необитаем гръцки остров разкриват статуи на 2400 години. Разгледайте

...
Влизайки в храма, древните богомолци минаваха под няколко групи бдителни
Коментари Харесай

Влизайки в храма, древните богомолци минаваха под няколко групи бдителни мраморни очи. Каменните статуи някога са гледали през оживено селище. Хилядолетия по-късно фрагментираните фигури са последните обитатели на необитаем гръцки остров.

Археологическият обект Мантра се намира по крайбрежието на остров Деспотико, каза гръцкото министерство на културата и спорта в новини от 21 август освобождаване. Разкопките на мястото започнаха през 2001 г. и разкриха руини, датиращи от желязната епоха до осми век сл. н. е.

Докато разкопаваха близо до разрушен храм на бог Аполон, археолозите откриха няколко стени, които вероятно са образували входно антре. Сред развалините са открили няколко части от статуя, се казва в съобщението.

Мраморната статуя е на около 2480 години и изобразява мъжка фигура, стояща изправена, вид статуя, известна като kuros, казаха археолозите . Снимка показва горната част на тялото и торса на издълбаната фигура. Подбедриците, ръцете и лицето му са изчезнали.

Статуите на Курос са били „популярни“ в древногръцката култура от шести век пр.н.е. до четвърти век пр.н.е., според Британика. Младите мъжки фигури са използвани като надгробни плочи, паметници и „понякога представляват бог Аполон“.

Аполон е „един от най-широко почитаните и влиятелни от всички древногръцки и римски богове“, според Британика . Сред многобройните му значения той е бил почитан като бог на „религиозния закон“, пророчеството, реколтата и слънцето.

Археолозите преди това са открили фрагменти от две други статуи на курос в района, се казва в съобщението.

Когато древното светилище на Аполон на Мантра е функционирало, статуите са били част от входа, казаха археолозите. След като е била изоставена, статуите са използвани повторно като строителни материали. Снимка показва секция от стена, където издълбани глава и торс са част от структурата.

Археолозите са разкопали нови секции от системата за управление на водата на обекта, включително овален резервоар за вода, според съобщението. Снимка показва голямата вградена структура. Краищата му са облицовани с камъни, а от едната страна излиза тръбопроводен канал.

Разкопките също разкриха сграда с четири стаи с неизвестно предназначение, се казва в съобщението. Грънчарски артефакти, открити в структурата, датирана от пети или шести век пр. н. е.

От другата страна на мястото на Мантра археолозите са работили по възстановяването на религиозна структура на 2600 години. Снимките показват правоъгълната сграда с бели колони.

Остров Деспотико е на около 100 мили югоизточно от Атина, разположен в южния край на континентална Гърция.

За превод на новините е използван Google Translate съобщение от гръцкото министерство на културата и спорта.

Кост на динозавър, намерена до древен гроб, може да е принадлежала на „първите ловци на вкаменелости“

Таен тунел — с ключова цел — открит под руините на двореца в Полша. Вижте го

Мистериозно общество някога е населявало Мексико. Сега строителството разкри останките му

Вижте коментарите
Източник: yahoo.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР