Влизането в Президентството, на Дондуков“ 2, на практика извади гражданите

...
Влизането в Президентството, на Дондуков“ 2, на практика извади гражданите
Коментари Харесай

Журналистът Елена Енчева: Хората по протестите знаят какво е „върховенство на закона“ и презумпция за невиновност

Влизането в Президентството, на „ Дондуков “ 2, на процедура извади жителите на улиците, тъй като това беше очевидно неуважение на институцията. Гледката на страшноватите чиновници от „ Бюро за отбрана “ пред входа на постройката също беше показна проява. Презумпцията на невиновност за близките, не за хората които всекидневно се занимават с това, а хората по митингите, значи нещо, те знаят какво е това. Те използват термини като „ господство на закона “ и знаят какво е това.
Това сподели в предаването „ Студио Х “ по телевизия 7/8 Елена Енчева, публицист от правният уебсайт Де Факто.

Какво решение взе Конституционен съд може в детайли да видите ТУК

Ако тръгнем от записа, на който се чува глас, който може би е на президента, стана ясно, че този запис е юридически от ДАНС, макар решението на Конституционен съд, че той не може да бъде записван. Уловката е тук е, че въпросните СРС-та не били ориентирани към президента и той инцидентно бил попаднал там, както твърди Прокуратурата.

Президентските съветници не са президентът, те могат да бъдат обискирвани и разследвани, само че ние приказваме за постройката на президенството. Защитата на Пламен Узунов доста би желал да види в протоколите от изземванията в постройката, какво и по какъв начин е обискирано, само че му е отказано, тъй като можело да докара до откриване на следствената загадка. Това резбирасе е неуместно, тъй като с изключение на всички друго, двете страни имат права.

Относно реакцията на прокуратурата през днешния ден по отношение на Христо Иванов Енчева разяснява, че става все по-тъжно. Засипват ни с проливен дъжд от заявления, реплики и дуплики, до момента в който едни други хора се пробват да приказват за бъдещето на страната ни.

Въпреки, че прокуратурата е единна у нас, никой не е споделил, че прокурорите би трябвало да извършват противозаконни нареждания, бе безапелационна Енчева.

Специализираните структури действително дадоха на прокуратурата собствен личен съд, сподели още тя, само че акцентира, че досега няма някаква видиме успеваемост от активността им.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР