Влизането на България в еврозоната е като влизането в Шенген

...
Влизането на България в еврозоната е като влизането в Шенген
Коментари Харесай

Какви цени ни носи еврото? Говори Лидия Шулева

Влизането на България в еврозоната е като влизането в Шенген – даже и да отговаряме на условията, има политически аргументи, по които да не ни одобряват, това сподели в „ Пресечна точка ” по Нова телевизия някогашният министър Лидия Шулева.

Тя изясни, че преди всичко това е върховенството на закона, което още е проблем за България.

Шулева акцентира, че еврозоната е най-силният финансов съюз в света след Съединени американски щати. По въпроса за Националния проект за въвеждане на еврото, който приема правителстовото, тя съобщи, че това е единствено механически график, който няма да повлияе изключително мощно, като бъде изпълнен.

Лидия Шулева акцентира, че по-важно е да се разсее дезинформацията какъв ще е резултатът от въвеждането на еврото, тъй като множеството българи ги е боязън от тази мярка.

Според нея е значимо да се бележит обстоятелствата какво е станало в другите страни в Европейски Съюз при въвеждането на единната валута. „ Цените няма да се усилят двойно, както настояват някои хора, а ще бъдат закръглени с покачване от 0,15 до масксимум 0,25 % ”, съобщи някогашният министър.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР