Влизането на България и Румъния в Шенген е политически, а

...
Влизането на България и Румъния в Шенген е политически, а
Коментари Харесай

Огнян Златев: Влизането на България и Румъния в Шенген е политически, а не технически въпрос! Скептицизъм не само за членство, но и за бъдещето на Шенген винаги ще има!

Влизането на България и Румъния в Шенген е политически, а не механически въпрос. Това сподели ръководителят на Представителството на Европейската комисия в България Огнян Златев, представен от Фокус.

По думите му Европейска комисия още през 2010-2011 година изрично съобщи, че техническите критерии на тези две страни за участие в Шенгенското пространство са осъществяване, като решението е отвън нейния обхват.

„ Председателят на Европейска комисия наскоро съобщи, че би желал да види България и Румъния като членки на Шенген преди приключването на мандата му. Надявам се с напъните си българското държавно управление да успее да убеди останалите страни-членки на Европейски Съюз и техните управления, които към момента имат запаси. Общото мнение е, че сме на последните метри от завършване на процеса “, изясни той.

Огнян Златев разяснява още, че песимизъм освен за участие, само че и за бъдещето на Шенген постоянно ще има, изключително в интервали преди избори, в какъвто се намираме в този момент.  „ Предстоят европейските избори и чакам, че ще има спор за бъдещето на Дъблинското съглашение за мигрантите, както и за Шенгенското съглашение “, сподели още Златев.
Източник: 7dnisofia.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР