Влиятелният украински бизнесмен Игор Коломойски е заподозрян по дело за

...
Влиятелният украински бизнесмен Игор Коломойски е заподозрян по дело за
Коментари Харесай

Украински олигарх е заподозрян по дело за измама и пране на пари

Влиятелният украински предприемач Игор Коломойски е обвинен по дело за машинация и пране на пари , оповестиха от Службата за сигурност на Украйна /ССУ/, представена от „ Reuters “.

Украинският президент Володимир Зеленски трансформира битката с корупцията в приоритет в миг, когато съветската инвазия в Украйна навлиза 18-ия си месец, а Коломойски, който е един от най-богатите хора в страната, е най-знаковата фигура, която става обект на сходно следствие. Зеленски, който закупи популярност като комедиант и изигра ролята на президент в телевизионния сериал „ Слуга на народа “ , излъчен от малкия екран на Коломойски, отхвърля да е имал персонални връзки с олигарха.

„ Беше открито, че през интервала 2013-2020 година Игор Коломойски е легализирал повече от половин милиард украински гривни /14 млн. долара/, като ги е изнесъл зад граница, употребявайки следени от него банки “, показаха в Телеграм от ССУ.

ССУ популяризира фотоси на група проверяващи пред вратата на дома му, на които се вижда по какъв начин Коломойски получава и подписва документи .

По-рано тази година чиновници на силите за сигурност претърсиха дома му по отношение на друго следствие за злоупотреби и укриване на налози от страна на двете най-големи петролни компании в Украйна , които отчасти са били благосъстоятелност на предприемача.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР