Влиятелният човек Андрю Тейт е освободен от домашен арест, докато чака съдебен процес за трафик на хора и изнасилване

...
Андрю Тейт, предизвикващи разногласия влиятелни лица в интернет, който е
Коментари Харесай

Андрю Тейт, предизвикващи разногласия влиятелни лица в интернет, който е обвинен в Румъния в изнасилване, трафик на хора и сформиране на престъпна банда за сексуална експлоатация на жени, спечели обжалването му за освобождаване от домашен арест

От СТИФЪН МАКГРАТ и АНДРИА АЛЕКСАНДРУ Associated Press, 4 август 2023 г., 5:31 ч.

БУКУРЕЩ, Румъния -- Андрю Тейт, предизвикващи разногласия влиятелни лица в интернет, който е обвинен в Румъния в изнасилване, трафик на хора и създаване на престъпна група за сексуална експлоатация на жени, спечели обжалване в петък да бъде освободен от домашен арест, каза неговият говорител.< /p>

Тейт няма да може да напусне страната. Освен това няма да му бъде позволено да бъде "в непосредствена близост с който и да е от другите обвиняеми, който и да е от свидетелите или някоя от предполагаемите жертви и най-близките им семейства", каза неговият говорител Матея Петреску в изявление.

„Този ​​положителен резултат ни дава увереност, че на хоризонта има по-благоприятни развития“, каза Петреску.

Решението на Апелативния съд в Букурещ идва, след като прокурорите официално обвиниха 36-годишния Тейт през юни заедно с брат му Тристан и две румънки в същия случай. И четиримата бяха арестувани в края на декември близо до Букурещ и отхвърлиха обвиненията срещу тях.

Решението на съда гласи, че четиримата обвиняеми ще бъдат подложени на географски ограничения, ограничаващи ги до териториите на община Букурещ и близкия окръг Илфов, освен ако не получат предварително одобрение от съдия.

Стоейки пред големия си дом близо до Букурещ в петък, Андрю Тейт каза пред медиите „ Ние сме напълно невинни от началото на това.”

„През януари, когато бях хвърлен в затворническа килия, медиите съобщиха и казаха на света, че съм ужасен човек, те казаха, че наранявам хора и че правя много пари от престъпни предприятия“, каза той, „и ето, че стоим седем или осем месеца по-късно и не съм видял нито една жертва по новините.“

„Виждал съм много хора да се застъпват за мен, много хора да ме защитават и не съм видял нито един човек да се изправи и да каже, че имам да ги нарани“, добави той.

Ако обвиняемите нарушат условията на съдебните си задължения, се казва в съдебното четене, те могат да бъдат върнати под домашен арест или превантивен арест.

Братята Тейт, които са двойни граждани на Обединеното кралство и САЩ, оспориха решението на съда от 18 юли да ги остави под домашен арест, тъй като наказателното дело срещу тях продължава. Братята спечелиха обжалване в края на март да бъдат преместени под домашен арест, след като прекараха три месеца в полицейски арест.

Румънската агенция за борба с организираната престъпност, DIICOT, имаше поиска през юни съдиите да удължат мярката за домашен арест, след като агенцията заведе наказателното си разследване.

Андрю Тейт, който е обвинен в разпространение на конспиративни теории онлайн и е натрупал 7,5 милиона последователи в Twitter, многократно е твърдял, че прокурорите нямат доказателства срещу него и че има политически заговор, предназначен да го накара да млъкне.

DIICOT твърди, че четиримата обвиняеми са образували престъпна група през 2021 г. за „извършване на престъплението трафик на хора“ в Румъния, както и в Съединените щати и Великобритания.

Седем жени жертви в случая, DIICOT казаха, били привлечени с фалшиви претенции за любов и транспортирани до Румъния, където бандата ги експлоатирала сексуално и ги подлагала на физическо насилие. Един обвиняем е обвинен в изнасилване на жена два пъти през март 2022 г., според агенцията. Твърди се, че жените са били контролирани чрез „сплашване, постоянно наблюдение“ и твърдения, че са задлъжнели, казаха прокурорите. изразяване на реч на омразата и мизогинистични коментари, включително че жените трябва да носят отговорност за сексуално насилие.

Няколко жени във Великобритания също предявяват граждански искове за получаване на обезщетение от Тейт, твърдейки, че те са били жертви на сексуално насилие.

По време на разследванията си прокурорите са разпоредили конфискацията на активите на братя Тейт, включително 15 луксозни коли, луксозни часовници и около 3 милиона долара в криптовалута.

___

Макграт съобщи от Сигишоара, Румъния.

Източник: abcnews.go.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР