Влиятелен член на Християндемократическия съюз (ХДС) на германския канцлер Ангела

...
Влиятелен член на Християндемократическия съюз (ХДС) на германския канцлер Ангела
Коментари Харесай

Човек на Меркел разкритикува Зигмар Габриел, че иска облекчаване на санкциите срещу Русия

Влиятелен член на Християндемократическия съюз (ХДС) на немския канцлер Ангела Меркел упрекна външния министър Зигмар Габриел, че компрометира доверието в Германия, предлагайки глобите против Русия да бъдат облекчени , без Москва да е изпълнила всички условия за това, оповестява " Ройтерс ".

Германските медии осведомиха, че Габриел, който е един от водачите на Социалдемократическата партия, която е съдружен сътрудник на Меркел в ръководството, е декларирал по време на избирателен протест тази седмица, че няма смисъл да се чака, до момента в който бъдат изпълнени всички условия в Минските съглашения преди разхлабването на глобите .

" Нека най-малко изпълним преустановяване на огъня и да изтеглим тежките оръжия, по-късно можем да отменим глобите като премия и да помогнем на Източна Украйна с възобновяване ", коментирал Габриел пред свои последователи в Анклам във вторник.

Меркел се чака да завоюва четвърти мандат като канцлер на изборите на 24 септември.

Юрген Хардт, който е народен представител в Бундестага и специалист по външна политика към ХДС, съобщи, че мненията на Габриел бележели внезапно отклоняване от актуалната политика , която приканва за запазването на глобите против Русия до цялостното използване на мирните съглашения от Минск.

" Коментарите на Габриел пораждат подозрения дали той се придържа към виновната външна политика на обединението , ръководена от канцлера Меркел ", акцентира Юрген Хардт.

По думите му, Габриел също по този начин застрашавал дълготрайния триумф на Минските съглашения , които бяха реализирани с посредничеството на Франция и Германия сред Русия и Украйна.

Меркел през предишния месец повтори позицията си, че глобите ще бъдат анулирани, откакто споразуменията от Минск бъдат изпълнени.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР