Влиянието на Доналд Тръмп върху Републиканската партия беше поставено под

...
Влиянието на Доналд Тръмп върху Републиканската партия беше поставено под
Коментари Харесай

Първичните избори в Джорджия поставят под въпрос влиянието на Тръмп

Влиянието на Доналд Тръмп върху Републиканската партия беше сложено под въпрос, откакто подкрепяният от експрезидента на Съединени американски щати претендент загуби с огромна разлика значимите първоначални избори в щата Джорджия, съобщи Франс прес.

Губернаторът републиканец Брайън Кемп завоюва първичните избори за преизбирането си против Дейвид Пардю, претендент, в поддръжка на който Тръмп се беше опитал да употребява политическото си въздействие.

Именно върху този щат с 10 милиона поданици, извоюван на косъм от Джо Байдън на изборите през ноември 2020 година, републиканският милиардер концентрира от година и половина напъните си да потвърди, че президентските избори са му били " отнети непочтено " заради хипотетични всеобщи измами, които не бяха потвърдени.

В тази изборна сага Тръмп порицава неуморно ролята на Кемп, който отхвърли да промени резултатите от изборите през 2020 година и опита да го смъкна от губернаторския пост.

Но нощес Пардю призна провалянето си, което се трансформира в непряко проваляне и за някогашния президент, откакто предварителните резултати посочваха, че той остава с 50 пункта зад губернатора.

Поражението слага под въпрос и въздействието, което Тръмп може да оказва върху Републиканската партия. Той влага в акцията на Пардю освен средства, а и огромна част от политическия си капитал.

В поддръжка на Кемп се разгласи някогашният вицепрезидент на Тръмп, Майк Пенс, който също като Кемп отхвърли да блокира удостоверяването на успеха на Байдън. Той отиде персонално в Джорджия тази седмица, с цел да пропагандира в поддръжка на губернатора, отбелязва Агенция Франс Прес.

Освен да изберат претендента на републиканците за поста губернатор, гласоподавателите от Джорджия трябваше да се произнесат и за редица от длъжности в локалната власт. Във всеки един случай имаше повтаряне на мача сред тези два типа претенденти - тези, които попречиха на преобръщането на резултатите през 2020 година и тези, които настояват, че е имало измами. Кандидатът на Тръмп за щатски прокурор загуби на изборите.

А в центъра на тези пристрастености беше постът на щатския секретар Брад Рафенспергър, който беше претрупан да надзирава естественото протичане на изборите. Преди последните президентски избори множеството американци не знаеха за съществуването му. След тях обаче той отхвърли да " откри " близо 12 000 подадени за Тръмп бюлетини, макар смайващото телефонно позвъняване на милиардера.

Рафенспергър се показа сполучливо против Джоди Хайс, претендент, подкрепян от експрезидента на Съединени американски щати. Също като десетки други в страната, той обещаваше " да върне честността " на провежданите в Америка избори.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР