Влиянието, което привържениците на засилената конфронтация на международната арена и

...
Влиянието, което привържениците на засилената конфронтация на международната арена и
Коментари Харесай

Bloomberg: Руският елит е уплашен от нарастващото влияние на Пригожин и силовиците

Влиянието, което последователите на засилената борба на интернационалната сцена и по-строгите репресии в Русия получават в Русия, тревожи доста представители на съветския бизнес и политически хайлайф , написа Bloomberg.

По-специално, мнозина в Русия се тормозят от ролята на Евгений Пригожин, началник на частната военна компания (ЧВК) " Вагнер ", който съгласно организацията до неотдавна е бил считан за маргинална фигура от съветския истаблишмънт.

Висши съветски предприемачи и длъжностни лица гледат с паника по какъв начин неговите апели за по-твърд курс се одобряват благосклонно от Владимир Путин, написа Bloomberg, базирайки се на свои източници в съветските кръгове.

Според мнозина въздействието на Пригожин и други като него върху президента се дължи на обстоятелството, че тяхната визия за бъдещото развиване на събитията съответствува с желанията на самия Путин.

Най-вече олигарсите се тормозят от апелите на Пригожин за по-строги репресии против тях, защото съгласно шефа на ЧВК " Вагнер " те не показват задоволителна поддръжка за военните дейности.

Според Bloomberg се стигнало до такава степен, че някои предприемачи почнали да се опасяват за своята сигурност и сигурността на фамилиите си.

Откритите офанзиви на Пригожин против висши военни водачи (някои от които по-късно бяха отстранени) и против дългогодишния съдружник на Путин, губернатора на Санкт Петербург Александър Беглов, ускориха безпокойството на съветския хайлайф от нежеланието или неспособността на Кремъл да ги отбрани.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР