Властта всъщност наказва гражданите за бедността, която тя не успява

...
Властта всъщност наказва гражданите за бедността, която тя не успява
Коментари Харесай

Радев: Властта наказва гражданите за бедността, която тя не успява да пребори

" Властта в действителност санкционира жителите за бедността, която тя не съумява да пребори. Не единствено това, само че гласът на жителите, техните болки и паники не се чуват, те някак си не доближават до ръководещите. " Това съобщи президентът Румен Радев, представен от Българска национална телевизия. Държавният глава посети 61-ва Стрямска механизирана бригада в Карлово във връзка 100-годишнината от края на Първата международна война.

 Не стачкуват бедните, а неискащите повече по този начин да се живее, счита Райчев
Не стачкуват бедните, а неискащите повече по този начин да се живее, счита Райчев

Според него евентуално ще има предварителни избори

Президентът продължи: " Властта губи датчиците си, чувството си за проблемите на хората и в случай че няма една чуваемост, в случай че няма съответни ограничения, в случай че не престават изказвания арогантни и цинични, в случай че продължава неразбирането на проблемите на хората, закономерно е тези митинги да не престават. "

Радев не може да дефинира дали митингите са политически режисирани , само че ги дефинира като закономерни, тъй като, по думите му, са демократично право и възстановяват вярата и достолепието на народа.

 Радев: Демократичните институции атрофират
Радев: Демократичните институции атрофират

Днес демократичните свободи се нуждаят от гражданска поддръжка...

Румен Радев: Оставката в миг на растящи цени, инфлация, увеличаваща се престъпност, не е решение, а абдикация от отговорност.

Държавният глава пояснява, че никой не може принудително да изкара хората на улицата . Той уточни и че възможна оставка на настоящето държавно управление би означавала тичане от отговорност, а не решение.

" Властта би трябвало да знае, че отводът от ръководство и бягството от проблемите слага морална бариера пред упоритостта да искаш властта още веднъж. Затова чакам държавното управление и Народното събрание да посочат излаз от тази обстановка ", прикани Радев.

 Протести против горивата блокираха пътища в страната и центъра на столицата Обновена
Протести против горивата блокираха пътища в страната и центъра на столицата

Недоволните стачкуват и против системата " бонус-малус "
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР