Властта се търкаля в канавката край Своге, но няма кой

...
Властта се търкаля в канавката край Своге, но няма кой
Коментари Харесай

Highway to hell

Властта се търкаля в канавката край Своге, само че няма кой да се наведе да я вземе. Корнелия Нинова очевидно не е толкоз чевръста в кръста или се опасява от навеждане. От Бойко Борисов няма за какво да се опасява, щото той преди време сподели по малкия екран кавалерски, че с баби не прави обич - и по този начин възпитава дребния внук Бойко: “Не е неприятно да си дедо, неприятно е да спиш с баби”.
Може да не ви се има вяра, само че това е повода съдът да отсъди, че дворецът “Врана” и други парцели не са на Дедо Цар. Бойко Борисов споделил на самостоятелния съд, че тоя Кобург не е неприятен Дедо, но спи с баба и не заслужава български парцели - не му се поставят. Да върви в Мадрид да си почита бабичката. В Барселона и на Балканите спим единствено с Мис Бикини!
Магистралите са
гордостта на гербавата национална власт
- и трите кабинета.
И в трите мандата на ГЕРБ градежът на автомагистрали, тангенти, мостове, пътища, мантинели, котешки очички и канавки е, както споделя Лиляна Павлова, “хоризонтален приоритет”. Хоризонтален приоритет несъмнено е приоритет отсам до хоризонта или приоритет, чието деяние се разгръща хоризонтално. Или приоритет, който дава небосвод на ръководството. Едно от тези трите би трябвало да е, а нищо не пречи да е нещо четвърто или просто да не значи нищо.
Във всеки случай тоя водоравен приоритет - градеж и рехабилитация на пътища, тая гербава горделивост се оказа смъртоносна. Строят пътища, само че ги строят с гъза си, а издигнатото с задник убива, те неслучайно са рекли, че задник глава затрива.
Хитлер също се е гордеел със градежа на пътища и това му е било “хоризонтален приоритет”. Но изглежа ги е строил по-качествено. Немските пътища и до момента са синоним на качество и сигурност.
В първия мандат на Борисов министър-председателят събираше министри от разклоните. Такъв беше методът му, когато изпрати по живо - по крепко първия си здравен министър, който бил доста почтен човек, но го съдиха за злоупотреби. Та Бойко Борисов тогава си откри здравен министър на един разклон до Велико Търново.
Трябва да кажем също, че пътните строители на гербавата национална власт са все хубави хора - толкоз high, че в надзорните им препоръки надзърта известният публицист и историк учен Антон Дончев, който наподобява от време разделно е минал на разделно хранене – тук от литературка, там от магистралка, супер своеволен.
Кандидат-академикът Вежди Рашидов пък по този начин се засилва, че ненадейно се отърси от дрямката си и хукна по малките екрани да брани с космати гърди гербавата власт, а от парламентарната естрада прочете декларация-делириум, в която забърка Корнелия Нинова, Нерон и Петроний и се получи страховит интелектуален миш-маш, само че в този момент не можем да го проучваме, че доста ще се отклоним от пътя и тематиката на този текст. Та тоя прекрасен човек прикани от тв приемниците нацията да се сплоти след нещастието край Своге и да не желаеме оставки, ами да си оказваме помощ.
“В Италия като падна мостът, желаеха ли оставки?
Във “Фукушима” желаеха ли оставки? - пита Рашидов и си дава отговор. - Не! Хората се сплотиха и се хванаха на работа… Дайте да са сабирем и да забележим - в случай че пътят е отговорен, да го оправим и повече да не става по този начин! Шофьорът… той не е желал да става по този начин, той също страда”. Не си изобретявам - цитатите са точни по смисъл!
Друг изтъкнат пътищар е Цоло Вутов, чийто наследник се прочу с една баня от шампанско за 40 000 евро и воя на “Шушана” в скъпарския курорт Куршевел.
Електромагнит на публичните поръчки за пътно строителство беше и шефът на “Агромах” -
индивидът, който даде на обществото Легендата за Симитли
Припомням - Методи Бачев пийнал на мотика по време на селски събор съобщи, че кметът на Симитли бил, по този начин да се каже, почел Бойко Борисов. Разправят, че на мостовете на автомагистрала “Струма”, където стояло името “Агромах”, в този момент всичко е изчегъртано. Не знам, не съм ходил скоро нататък.
Измежду огромните пътни строители, както знаем, участва и корпулентната фигура на Шиши - тайното гадже на гербавата власт и на Цацаратурата, която щяла била да става в скоро време Гешефтура.

Автор: Г-н Балев, ПРАС-ПРЕС
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА

ОЩЕ ПО ТЕМАТА

Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР