Властта направи опит да покаже, че е загрижена за спазването

...
Властта направи опит да покаже, че е загрижена за спазването
Коментари Харесай

Борисов моли феновете да са примерни, Кралев следи на стадиона


Властта направи опит да покаже, че е загрижена за спазването на ограничаващите ограничения против разпространяването на ковид. И то няколко часа преди началото на футболна среща, на която ще бъдат позволени 12 000 фенове.

В началото на днешното съвещание на Министерския съвет Бойко Борисов разяснява, че в случай че почитателите през днешния ден не бъдат примерни, ще затвори стадионите за аудитория. Въпреки че от седмица насам всички лекари, в това число и представителите на оперативния щаб предизвестяват, че точно тази среща с 12 000 души аудитория, може да взриви епидемията. Премиерът обаче няма желание да трансформира решението си, взето явно под натиска на футболните клубове и фенклубовете.

Днес е финалът за Купата на България сред ЦСКА и „ Локомотив “ –Пловдив.

За дуела на " Васил Левски " страната направи следващ завой в ограниченията, които взима. В събота министрите на опазването на здравето Кирил Ананиев и на спорта Красен Кралев излязоха на националния стадион, с цел да разгласят отчасти разпределяне на затегнатите преди този момент ограничения. В резултат на мача може да има 12 000 фенове, разпределени по 3000 във всеки бранш.

„ Просто жестът, който вършим, с цел да се порадват на това, за което са зажаднели... Да ни отвърнат с схващане и внимание. Не по-късно да получаваме упреци и да затворим наличието на шампионата. Като българи да дадем образец, че можем да го вършим ", сподели Борисов на държавното управление съвещание през днешния ден. Красел Кралев разгласи, че ще отиде на стадиона персонално да следи за ограниченията. Феновете трябвало да са през седалка и с маски. Не е ясно по какъв начин ще се следи за дисциплината на 12 000 души.

В 15.30 часа през днешния ден се чака шефът на столичната Столична дирекция на вътрешните работи старши комисар Георги Хаджиев, заместникът му старши комисар Антон Златанов и заместник-началникът на отдел " Охранителна полиция " комисар Тони Тодоров да дават информация за подхванатите ограничения за защита на мача.

Normal021falsefalsefalseBGX-NONEX-NONE /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name: " Нормална таблица " ; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-priority:99; mso-style-parent: " " ; mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt; mso-para-margin-top:0cm; mso-para-margin-right:0cm; mso-para-margin-bottom:10.0pt; mso-para-margin-left:0cm; line-height:115%; mso-pagination:widow-orphan; font-size:11.0pt; font-family: " Calibri ", " sans-serif " ; mso-ascii-font-family:Calibri; mso-ascii-theme-font:minor-latin; mso-hansi-font-family:Calibri; mso-hansi-theme-font:minor-latin; mso-bidi-font-family: " Times New Roman " ; mso-bidi-theme-font:minor-bidi; mso-fareast-language:EN-US;}
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР