Властта е по формулата – трима противници се съюзиха. Това

...
Властта е по формулата – трима противници се съюзиха. Това
Коментари Харесай

Андрей Райчев брани Васил Терзиев: Комично е да го обвиняват, че с пари на ДС е направил успешен бизнес

Властта е по формулата – трима съперници се съюзиха. Това е реалност. Кой е опозицията – някой би трябвало да стане. Беше Гешев, само че скоро го отстраниха. Няма Черен Петър, Възраждане е прекомерно дребен. И Радев е набутан в ролята на съпротива. Но той повече дава отговор, в сравнение с да атакува. Така разказа връзките сред президента Румен Радев и ръководещите аленият социолог Андрей Райчев.
„ Когато се карат Румен Радев и Кирил Петков това е спор сред един милион против половин милион души. 60% мислят това, което споделя Радев - 20% мислят това, което държавното управление приказва. Разцеплението е в българския народ. Има едно дълбочинно разединение в България, което се ускорява “, уточни той.

Според него има един абсурд – „ Политическа партия идват на власт с либералите. Те, обаче стават все по-злобни, споделят все по-резки неща “, заключи Райчев и даде образец с апелите за ново Държавна сигурност.

„ Аз имам отговор на всичко това – те знаят, че властта им е дадена на ужким. Всеки един миг Бойко Борисов може да каже: „ Край “ и всичко да завърши. Те се нервират от това “, изясни социологът.

Според Райчев жертва на тази завист се оказва и Васил Терзиев, защото го упрекват в нещо комично – споделят, че Държавна сигурност са му дали парите, с цел да сътвори един сполучлив бизнес.

Андрей Райчев разяснява и променената публична позиция на България във връзка с войната в Украйна и решението на кабинет да окаже военна помощ на страната, вероломно нападната от Русия. Изказаните от него тези са доста сходни с позициите на българския президент Румен Радев, партия „ Възраждане “ и Българска социалистическа партия.

Според него България във връзка с украинската война изостава в своята позиция. Путин към този момент е изгубил войната, както учтиво е декларирал Байдън, с което действително е споделил - аз завоювах войната. Социологът уточни и причини в тази посока. Първо – Съединени американски щати са постигнали своите стопански цели. Ликвидирани са мостовете сред редица страни, обрисувайки ясно къде стига границата на НАТО. И не на последно място, за Америка се е случило най-хубавото – Русия е отслабена, Европейски Съюз се залепи за Съединени американски щати и най-важното – издигнат е защитителен фронт, а не настъпателен.

Райчев счита, че в този момент се върви към мирение. Но изрази надълбоко подозрение, че би било доста рисково, в случай че се стигне до разпад на Русия, която е нуклеарна мощ, както и в случай че бъде заменен Путин с различен водач, който по думите му може да направи обстановката доста по-тежка.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР