Властите в Турция планират да предадат на пострадалото от земетресенията

...
Властите в Турция планират да предадат на пострадалото от земетресенията
Коментари Харесай

Ердоган: В рамките на годината ще бъдат построени над 300 000 домове

" Властите в Турция възнамеряват да предадат на потърпевшото от земетресенията на 6 февруари население 319 000 новопостроени жилища ". Това съобщи турският президент Реджеп Тайип Ердоган по време на послание пред Народното събрание, предавано от телевизионните канали, съобщи ТАСС.

" Ние обещахме в границите на годината още веднъж да построим разрушените градове. Скоро ще приключим оценката на вредите. В течение на годината планираме да предадем на 319 000 домове на законните им жители, а ще построим общо 650 000 ", уточни той.

Президентът добави, че новите здания ще имат височина от 3 и 4 етажа и ще бъдат издигнати в сходство с условията за земетръсна резистентност.

" Преместихме повече от три милиона жители от региона на земетресението. Отворихме за тях хотели, къщи за посетители и празни домове. За 2,4 млн. души, останали в зоната на бедствието, сме разположили 433 000 палатки и сме им дали 100 000 контейнерни къщи ", сподели той.

Земетресения с магнитуд 7,7 и 7,6 по Рихтер разтърсиха окръг Кахраманмараш в Югоизточна Турция на 6 февруари. Земетресенията, последвани от хиляди вторични земетресения, бяха усетени в 11 турски окръга и в прилежащите страни, от които най-силно наранена беше Сирия. Организация на обединените нации предвижда, че вредите от бедствието могат да доближат 100 милиарда $. В Турция починаха повече от 48 000 души. 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР