Властите в турския град на Измир задържаха опозиционен политик, след

...
Властите в турския град на Измир задържаха опозиционен политик, след
Коментари Харесай

Турция арестува опозиционен политик заради Bella Ciaо в джамии

Властите в турския град на Измир задържаха опозиционен политик , откакто тя показа в обществени мрежи видеоклипове, по какъв начин италианска антифашистка ария е пусната по високоговорителите на джамиите вместо апела за молитва , заяви в петък държавната организация на страната, оповестява АП.

Турската версия на песента Bella Ciao ​​е пусната за няколко минути от няколко джамии в Измир по-рано тази седмица, оповестяват турските медии. Инцидентът, станал по време на Рамадан, провокира отвращение в страната.

" Анадолу " оповестява, че Бану Йоздемир, някогашен заместник-председател на главната опозиционна партия в Измир е арестувана късно в четвъртък по съмнение, че " провокира социална омраза " посредством шерване на видеоклипове за случая в " Туитър ".

Йоздемир отхвърли каквото и да е пренебрежение към религиозните полезности и сподели, че тя показа видеоклиповете, тъй като желае да притегли вниманието към случая.

Властите настояват, че системата, която излъчва апелите за молитва в джамии в Измир, е била " саботирана " и проверяват кой стои зад това .

Песента, употребена от италианските леви партизани по време на Втората международна война , е известна измежду левите групи в Турция и постоянно е пускана на техните събирания .
 В Турция хакнаха джамии и пуснаха Bella Ciao по високоговорители
В Турция хакнаха джамии и пуснаха Bella Ciao по високоговорители

Правителството и религиозни чиновници видяха " гнусна офанзива " и молитвен саботаж
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР