Властите в Тунис задържаха 2507 мигранти, опитали да се доберат

...
Властите в Тунис задържаха 2507 мигранти, опитали да се доберат
Коментари Харесай

Властите в Тунис са задържали над 2500 мигранти при мащабна акция

Властите в Тунис задържаха 2507 мигранти, пробвали да се доберат до Европейския съюз през Средиземно море, и арестуваха 62-ма контрабандисти по време на четиридневна интервенция, заяви представителят на Националната армия Хусемедин Джебабли, представен от ДПА.

Мащабната акция се организира сред 15 и 18 септември, посочи нощес Джебабли. Сред арестуваните има 581 тунизийци, останалите са от Субсахарска Африка. Тунизийските сили за сигурност реализираха интервенцията в няколко крайбрежни региона, в това число Сфакс - основна насочна точка за мигрантите на път за Италия.

Миналата седмица Тунис разгласи, че е провел огромна интервенция по сигурността, с цел да спре трафика на хора и да ограничи огромния брой мигранти, които подхващат рисковано пътешестване по море до Европа, тръгвайки от неговите крайбрежия.

Наскоро Европейският съюз подписа съглашение с Тунис, по силата на което африканската страна ще получи финансова помощ до 900 милиона евро, в случай че предприеме по-сериозни дейности против трафикантите на хора и противозаконните мигрантски потоци.

В последните месеци враждебността и тормозът във връзка с мигрантите в тази северноафриканска страна се ускориха, отбелязва ДПА. Президентът на Тунис Каис Сайед упрекна бежанците в " принуждение, престъпност и неприемливо държание " в страната му.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР