Г-20: Делхи се опитва да изплаши маймуните от срещата на върха

...
Властите в столицата на Индия, Делхи, предприемат стъпки, за да
Коментари Харесай

Властите в столицата на Индия, Делхи, предприемат стъпки, за да изплашат маймуните от местата, свързани със срещата на върха на Г-20.

Изрезки в реален размер на сиви маймуни лангур са поставени на различни места и има планове за разполагане на хора, обучени да имитират звуците на животните.

Делхи има огромна популация от маймуни и властите се надяват, че тези стъпки ще предпазят маймуните от прекъсване на срещата на върха.

Индия ще бъде домакин на срещата на върха на Г-20 на 9 и 10 септември.

Лангурите са агресивен тип маймуни с дълги опашки и тъмни лица. Те се контролират на поводи от специално обучени водачи, които ги пускат, след като бъдат видени други маймуни.

Висш служител каза на агенция PTI, че се изрязват лангури поставени в райони, силно заразени с маймуни.

Сатиш Упадхиай каза, че 30-40 обучени хора, които могат да имитират звуци, издавани от лангури, ще бъдат разположени в хотелите, където делегатите ще отседнат, както и на места където се съобщава за забелязани маймуни.

Властите също предприемат мерки за осигуряване на храна за маймуни в определени места, с цел да ги разубедят да се бавят в търсене на храна.

И в предишни случаи властите в Делхи са се опитвали да изплашат маймуни с помощта на лангури или хора, които могат да ги имитират.

През 2014 г. властите наеха 40 професионални имитатори на лангур, за да плашат маймуни от парламента и други правителствени сгради в столицата.

Парламентните органи по-рано използваха истински лангури за същото, но практиката трябваше да бъде спряна, след като активисти за правата на животните се противопоставиха, като казаха, че държането на маймуни в плен е равносилно на жестокост.< /p>

По време на Игрите на Commonweath през 2010 г., проведени в Делхи, властите наеха 38 маймуни лангур, за да попречат на маймуните да посещават спортни зали и да нападат спортисти.

BBC News India вече е в YouTube. Щракнете тук, за да се абонирате и да гледате нашите документални филми, обяснения и функции.

Източник: bbc.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР