Властите в Северна Корея съобщиха в сряда, че са извършили

...
Властите в Северна Корея съобщиха в сряда, че са извършили
Коментари Харесай

С последния ракетен тест Пхенян проверявал контраатаката си

Властите в Северна Корея оповестиха в сряда, че са направили теста на крилати ракети с огромен обхват за инспекция на качествата за контраофанзива и стратегически удари, оповестява АП.

Това бе следващата проява на оръжия , заплашваща Южна Корея и Япония,

Съобщението пристигна ден, откакто армията на Южна Корея засече Северна Корея да изстрелва голям брой крилати ракети във водите край западното крайбрежие, третото изстрелване на сходни оръжия този месец. 

Официалната корейска централна осведомителна организация на Северна Корея съобщи, че оръжието, тествано във вторник, е Hwasal-2 и че изстрелването не е засегнало сигурността на съседите.  

Не се прецизира точният брой на изстреляните ракети или спецификата им.
 КНДР организира нов тест на ракети
КНДР организира нов тест на ракети

Трети единствено за последната седмица

По-рано Северът разказа Hwasal-2 като кадърен да носи нуклеарни оръжия и че техният обсег е до 2000 километра, разстояние, което включва американските военни бази в Япония.

През последните години Северна Корея уголемява гамата си от крилати ракети, които са предопределени да бъдат изстрелвани Тези оръжия допълват големия набор от балистични ракети на страната, в това число ракети с твърдо гориво с дребен обхват, ориентирани към преобладаваща противоракетна защита в Южна Корея и междуконтинентални балистични ракети, предопределени да доближат континенталната част на Съединени американски щати.

От 2021 година Северна Корея е провела минимум 11 кръга проби на крилати ракети с огромен обхват, изстреляни както от сушата, по този начин и от морето.

Двата предходни теста на Севера на крилати ракети на 24 януари и 28 януари бяха с ново оръжие, наречено Pulhwasal-3-31, проектирано да бъде изстреляно от подводници. След второто изстрелване на това оръжие в неделя севернокорейският водач Ким Чен Ун повтори задачата си за създаване на флот с нуклеарно въоръжаване, с цел да се опълчи на това, което той разказа като възходящи външни закани.

На 14 януари Северът също тества нова ракета със междинен обхват на твърдо гориво, което акцентира напъните му да усъвършенства своите оръжия, които биха могли да се насочат към активи на Съединени американски щати в Тихия океан, в това число военния център на Гуам.

Напрежението на Корейския полуостров е в най-високата си точка от години, откакто Ким форсира създаването на оръжия до невиждани темпове, като в същото време насочва провокативни нуклеарни закани против Съединените щати, Южна Корея и Япония. Съединените щати и техните азиатски съдружници в отговор ускориха комбинираните си военни учения и актуализираха своите тактики за въздържане.
 КНДР тества подводна нуклеарна система
КНДР тества подводна нуклеарна система

В знак на митинг против взаимните военни учения на Южна Корея, Съединените щати и Япония

Съществуват опасения, че Ким, поощрен от постоянния прогрес на своя нуклеарен боеприпас и заздравените връзки с Русия, ще ускори в допълнение натиска против противниците си в годината на избори в Съединените щати и Южна Корея.

Експертите споделят, че дълготрайната цел на Ким е да принуди Съединените щати да одобряват концепцията за Севера като нуклеарна мощ и да договорят отстъпки в сигурността и облекчение на глобите от позиция на мощ.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР