Властите в САЩ смятат, че има сериозни препятствия пред конфискацията

...
Властите в САЩ смятат, че има сериозни препятствия пред конфискацията
Коментари Харесай

Джанет Йелън в Киев: Има пречки за прехвърлянето на $300 млрд. замразени руски активи към Украйна

Властите в Съединени американски щати считат, че има съществени трудности пред конфискацията на замразените огромни съветски активи в размер на 300 милиарда $, съобщи ТАСС, като се базира на Ройтерс. Това декларирала в понеделник в Киев министърът на финансите на Съединени американски щати Дженет Йелан. Тя дойде на необявено посещаване в столицата на Украйна.

 

" Изземвахме активи в дребни мащаби, само че, несъмнено, има юридически компликации, да се прави освен това от това ", отбелязала тя, говорейки за средствата, които Съединени американски щати биха желали да предадат на управляващите на Украйна.

 

По думите на Йелън има " съществени юридически спънки " пред конфискацията на огромни съветски активи.

 

Медията отбелязва, че по-рано Съединени американски щати са конфискували съветски активи, които съгласно американската страна са свързани с незаконна активност. Но имало компликации с конфискацията на замразените активи на съветската централна банка, както и на други огромни съветски активи.

 

" Ние желаеме да лишим Русия от приходи. Но в това време сме длъжни да отчитаме възможните последствия от глобите за нашите сътрудници ", отбелязала Джанев Йелън. Тя коментирала по този начин апелите на Киев да се вкарат наказания върху съветската нуклеарна енергетика.

 

Йелън се срещна с президента Володимир Зеленски и други значими държавни представители единствено дни след първата годишнина от началото на войната и повтори уверенията, дадени предходната седмица от президента Джо Байдън в Киев.

Зеленски благодарил на американската страна за " систематичното увеличение на санкционния напън " върху Русия и призовал рестрикциите във връзка с Москва да се ужесточат, се оповестява в Телеграм канала на украинския водач.

" Америка ще поддържа Украйна, колкото време е нужно ", увери Йелън пред украинския министър председател Денис Шмигал.

Той от своя страна съобщи, че двамата са разискали стягането на американските наказания против Русия, както и " изземването на замразените съветски активи и потреблението им за потребностите на възобновяване на Украйна ".

Американското министерство на финансите заяви, че по време на срещата си със Зеленски Йелън е дала висока оценка на неговото водачество и " решителност пред лицето на противозаконната и непровокирана война на Русия ".

Йелън е приветствала и дейностите на украинския президент за възстановяване на административното ръководство на Украйна и битка с корупцията - ограничения, нужни като гаранция, че американската икономическа помощ ще бъде изразходвана отговорно.
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР