Властите в руския град Оренбург, близо до границата с Казахстан,

...
Властите в руския град Оренбург, близо до границата с Казахстан,
Коментари Харесай

Властите в руския град Оренбург обявиха масова евакуация след покачване на нивото на река Урал

Властите в съветския град Оренбург, покрай границата с Казахстан, оповестиха в петък всеобща евакуация, откакто равнището на водата в река Урал се повиши още повече, заплашвайки региона с нови наводнения, предадоха Асошиейтед прес и Ройтерс.

Кметът на Оренбург Сергей Салмин прикани жителите в изказване в „ Телеграм “ незабавно да се изтеглят, до момента в който в града звучаха сирени.

" Това не е обучение ", написа Салмин в " Телеграм ". " Ситуацията с наводненията в Оренбург е извънредно рискова. През последните 10 часа равнището на водата в река Урал се е повишило с 40 сантиметра и сега е 11,43 метра. Тези стойности са рискови ", предизвести той. 

Кадри от града демонстрираха цели квартали, потопени във вода. 

Потопът връхлетя района, ситуиран на към 1200 км югоизточно от столицата Москва, на границата с Казахстан, откакто предходната седмица в град Орск под напора на придошлите води се скъса язовирна стена. Властите дефинираха обстановката в района като изключителна обстановка от федерално значение.

Близо 12 000 къщи бяха наводнени, а над 13 000 души са евакуирани.

Река Урал е дълга 2428 км. Тя извира в южната част на планината Урал, минава през Русия и Казахстан и се влива в северния завършек на Каспийско море.

В различен съветски район - Курган, равнището на водата също се повишава, добавя Ройтерс. Село Каминское в Курганска област бе евакуирано в петък сутринта, откакто равнището на водата там се повиши с 1,4 м. Каминское е ситуирано по поречието на река Тобол, която минава и през регионалния център Курган - град с 300 хиляди души население.

В прилежащ Казахстан управляващите оповестиха, че досега са евакуирани 100 000 души.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР