Властите в Русия обвиха, че обмислят да изискват плащания в

...
Властите в Русия обвиха, че обмислят да изискват плащания в
Коментари Харесай

Русия ще иска рубли и за петрол, торове, пшеница и метали

Властите в Русия обгърнаха, че обмислят да изискват заплащания в рубли и за нефт, пшеница, торове, въглища, метали и дървесина, написа „ Ройтерс “. Москва към този момент разгласи, че ще изисква от неприятелските страни, измежду които и тези от Европейски Съюз да заплащат в съветската национална валута, в случай че желаят доставки на синьо гориво. Това разгласи ръководителят на долната камара на съветския парламент Вячеслав Володин.

Попитан за мненията на Володин, представителят на Кремъл Дмитрий Песков сподели: „ Това е концепция, върху която несъмнено би трябвало да се работи”.

Европа до момента отхвърля да заплаща за газ в рубли, създавайки почвата за опълчване, което накара Германия да разгласи в сряда „ ранно предизвестие “, че може да се насочи към изключителна обстановка с доставките. Русия споделя, че ще създаде на практика договорености до четвъртък за задграничните компании да заплащат за газ в нейната валута.

„ Ако желаете газ, намерете рубли “, сподели Володин, ръководителят на долната камара на Народното събрание, в обява в Telegram.

От своя страна представителят на Владимир Путин Дмитрий Песков сподели, че ролята на щатския $ като световна аварийна валута към този момент е била наранена през последните години и прекосяването към ценообразуване на най-големия съветски експорт в рубли ще бъде „ в наш интерес и в полза на нашите сътрудници “.

Германия съобщи, че нейната мярка за ранно предизвестие е предопределена да се приготви за вероятно спиране или прекъсване на потоците на природен газ от Русия.

Европа, която внася към 40% от газа си от Русия и заплаща най-вече в евро, твърди, че следеният от страната газов колос Газпром няма право да преначертава договорите. Групата на страните от Г-7 отхвърли настояванията на Москва тази седмица.
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР