Беглецът от Пенсилвания Данело Кавалканте изглежда става отчаян, тъй като издирването продължава, казва полицията

...
Властите в Пенсилвания, участващи в издирването на беглеца Данело Кавалканте
Коментари Харесай

Властите в Пенсилвания, участващи в издирването на беглеца Данело Кавалканте след бягството му от затвора преди близо две седмици, казаха, че той изглежда става отчаян, докато продължава да избегнат залавянето.

Стотици служители и служители на правоприлагащите органи издирват Кавалканте, на 34 години, за когото се твърди, че е в САЩ нелегално, след бягството му на 31 август в района близо до затвора на окръг Честър, близо до Филаделфия. Бягството дойде след присъдата му за убийство първа степен при смъртта на бивша приятелка през 2021 г.

Въпреки че Кавалканте се промъкна през периметъра на правоохранителните органи, властите казаха, че той продължава да предприема рисковани мерки, за да гарантира, че ще се изплъзне полиция, включително контакт с бивши колеги.

„Вярвам, че действията му показват, че е отчаян“, каза подполковник Джордж Бивенс от полицията на Пенсилвания в понеделник. „Вярвам, че е имало възможност за бягство. Не мисля, че е имало много планиране в това. Сега той се оказва в бягство.“

„Фактът, че той се е протегнал към хора с много далечна връзка в миналото ми казват, че той няма голяма мрежа от подкрепа“, добави той.

В неделя Бивенс каза, че Кавалканте се е измъкнал през строго охранявана полиция периметър около ботаническия парк Longwood Gardens и откраднал микробус във ферма за млечни продукти. Той измина повече от 20 мили до East Pikeland Township и Phoenixville, където потърси помощ от двама бивши колеги.

След това Cavalcante пътува до Phoenixville малко след 22:00 часа, където отиде в дома на друг бивш сътрудник, който също не беше вкъщи.

Гладко избръснат Кавалканте беше заловен от камера на звънец, която го показа облечен в жълт или зелен суичър с качулка, черна бейзболна шапка, зелени затворнически панталони и бели обувки, според държавната полиция.

В допълнение, сестрата на Кавалканте, Елени Кавалканте, е била арестувана от имиграционните власти заради „някои имиграционни проблеми“, каза Бивенс. Той каза, че тя не изглежда да сътрудничи на властите, търсещи брат й.

В петък служители обявиха, че дежурен надзирател в затвора, когато Кавалканте е бил видян на видео за наблюдение, раци да се разхождат по стена в двора за упражнения беше уволнен.

В понеделник властите също предупредиха всеки, който може да мисли да помогне на Кавалканте, докато бяга. Смятаха го за опасен и вероятно въоръжен.

„Той е носел пакет. Няма начин да знаем точно какво има в този пакет или какво е получил в началото на това разследване и търсене“, каза BVivens . „Винаги сме се отнасяли с него така, сякаш той може да е въоръжен и със сигурност с неговата история, че е толкова опасен, колкото е той… Мисля, че е честно да се каже, че той трябва да бъде третиран по този начин.“

Кавалканте бе осъден за убийството на бившата си приятелка през 2021 г. и осъден на доживотен затвор. Той е родом от Бразилия, където също е издирван за убийство.

В Бразилия прокурорите в щата Токантинс казват, че Кавалканте е обвинен в „двойно квалифицирано убийство“ в убийството през 2017 г. на Валтер Джуниор Морейра дос Рейс във Фигейрополис , за което те твърдят, че е заради дълг, който жертвата му е имала във връзка с ремонт на превозно средство.

Стивън Сорас от Fox News Digital, както и Associated Press допринесоха за този доклад.


Оригинален източник на статия: Беглецът от Пенсилвания Данело Кавалканте изглежда става отчаян, докато издирването продължава, казва полицията

Вижте коментарите
Източник: yahoo.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР