Властите в Пекин ще съкратят до 10 дни срока на

...
Властите в Пекин ще съкратят до 10 дни срока на
Коментари Харесай

Пекин съкращава срока за карантина на пристигналите от чужбина


Властите в Пекин ще съкратят до 10 дни периода на карантината на пристигналите от чужбина лица, съобщи китайската телевизия, представена от Ройтерс.
Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 31426
Понастоящем тези лица би трябвало да прекарват минимум 14 дни в постройка за карантинирани.

Според представител на градската администрация отсега нататък те ще престояват там с четири дни по-малко, след което няма да са задължени да остават в изолираност вкъщи в продължение на седмица. Предстои и редуциране на периода за карантиниране на хората, които са контактни със инфектирани с ковид, добави той.

В китайската столица от през днешния ден са затворени към 10% от метростанциите, добави АП. В късото известие на управлението на метрополитена се споделя единствено че затварянето на 40 метростанции, най-вече в централната част на мегаполиса, е възпираща мярка против разпространяването на коронавирус в Пекин.

Днес в столицата бяха открити 51 нови случая с ковид, от които 5 са асимптоматични. Всички поданици на Пекин би трябвало да преминат по три теста през тази седмица. Властите целят да открият и изолират инфектираните, с цел да се не прибягва до налагането на локдаун като в Шанхай и другаде. Хората с негативен резултат на теста ще добиват правото да посещават обществени места през идващите 48 часа, добавя Българска телеграфна агенция.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР