Властите в Ню Хемпшир (САЩ) приеха закон, според който летящите

...
Властите в Ню Хемпшир (САЩ) приеха закон, според който летящите
Коментари Харесай

Летящите автомобили бяха разрешени от закона

Властите в Ню Хемпшир (САЩ) одобриха закон, съгласно който летящите коли ще могат да се придвижват по пътищата на щата, като той влиза в действие незабавно, откакто този тип превоз се появи в произвеждане.
В самия документ не се показва категорично, че летенето на тези транспортни средства е законно, само че пък са посочени специфични правила за тяхното наземно придвижване. Например, законът не им разрешава да излизат от публични пътища и надлежно да кацат на тях. Специално е очебийно, че все още летящи коли не съществуват и придобиването им е невероятно.


В момента, в който този тип превоз се появи в продажба, законът влиза в действие автоматизирано. И по този начин ще разреши на притежателите на летящи коли да употребяват летищата в Ню Хемпшир – нещо, което до този миг се считаше за незаконно.
Според Джеф Репсис, изпълнителен шеф на Музея на авиацията, прекосяването към летящи коли ще реши казуса със тапите, само че в това време, техните притежатели ще се нуждаят от интервал на акомодация, в който да привикнал с ръководството и с потреблението та тези транспортни средства.
Впрочем, ползата към създаването на летящи коли става все по-сериозен. Наскоро корпорацията Toyota разгласи, че стартира план на стойност 400 мллн. щатски $ за създаването на летящи таксита. Японският производител ще сплоти сили с компанията Joby Aviation, профилирана в създаването и производството на летящи транспортни средства.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР