Властите в Китай са готови да предприемат огледални контрамерки срещу

...
Властите в Китай са готови да предприемат огледални контрамерки срещу
Коментари Харесай

Вашингтон е "най-големия нарушител на правата на човека в света": Китай

Властите в Китай са подготвени да подхващат огледални контрамерки против Съединени американски щати поради новите американски наказания против чиновници на КНР. Пекин счита Вашингтон за " най-големия извършител на правата на индивида в света ", съобщи през днешния ден представителят на китайското външно министерство Уанг Уенбин.

 

" Остро протестираме против тези наказания, които жестоко нарушават суверенитета на Китай ", сподели още той на брифинг. " Най-големият извършител на правата на индивида в света са Съединени американски щати. Ако тези наказания против китайски чиновници не бъдат анулирани, ще последва взаимен отговор ", закани се Пекин.

 

БГНЕС напомня, че държавният секретар на Съединени американски щати Антъни Блинкен разгласи нови визови ограничавания за китайските чиновници поради дейностите им за угнетяване на етническите и религиозните малцинства както в страната, по този начин и отвън нея.

 

В свое изказване той повтори апела към Китай да " приключи продължаващия геноцид и закононарушения против човечеството ” в северозападния район Синдзян, без да даде съответни детайлности за това кои чиновници ще бъдат глобени.

 

 

Блинкен означи, че визовите ограничавания ще бъдат ориентирани към китайски чиновници, съучастници в политики, ориентирани към угнетяване на религиозни и етнически малцинства, както и други дисиденти, деятели за правата на индивида и публицисти.

 

 
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР