Властите в Каракас обвиниха днес президента на САЩ Доналд Тръмп,

...
Властите в Каракас обвиниха днес президента на САЩ Доналд Тръмп,
Коментари Харесай

Венецуела: Тръмп подбужда към военен метеж за сваляне на Мадуро

Властите в Каракас упрекнаха през днешния ден президента на Съединени американски щати Доналд Тръмп, че подтиква към "военен бунт " във Венецуела, откакто Тръмп сподели през вчерашния ден, че венецуелският държавен глава Николас Мадуро може да бъде "свален доста бързо ", в случай че "военните решат да го създадат ", съобщи Агенция Франс Прес.

"Венецуела твърдо отхвърля войнствените заявления на президента на Съединени американски щати, който подтиква към боен бунт в страната ", съобщи в официално съобщение венецуелският министър на външните работи Хорхе Ареаса. По-рано през днешния ден на влизане в централата на Организация на обединените нации в Ню Йорк, Тръмп съобщи, че "всички варианти са на масата " за Венецуела. Той не даде повече детайлности. В същото време американският президент изрази подготвеност да се срещне с венецуелския си сътрудник, в случай че това ще помогне за облекчение на страданията на хората в южноамериканската страна.

Същевременно през днешния ден Аржентина, Чили, Колумбия, Перу, Парагвай и Канада подадоха в Международния углавен съд тъжба против държавното управление на Мадуро, съобщи Българска телеграфна агенция, цитирайки ТАСС, като се базира на известие на парагвайското външно министерство. Внесената тъжба е подписана от президентите на четирите страни. Тя е била адресирана по прокурорката на Международния углавен съд Фату Бенсуда. В нея четиримата водачи приканват за започване на следствие за хипотетични закононарушения против човечеството, станали по време на ръководството на Мадуро.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР