Властите в канадската столица Отава са готови да предприемат крайни

...
Властите в канадската столица Отава са готови да предприемат крайни
Коментари Харесай

В Отава заплашиха с „крайни мерки” протеста срещу ковид ограниченията

Властите в канадската столица Отава са подготвени да подхващат крайни дейности против протестиращите против коронавирус рестриктивните мерки в близко бъдеще. Това е станало ясно от изказване на изпълняващият длъжността шеф на полицията в града Стив Бел, оповестява БГНЕС.

" Укрепваме ресурсите си, изготвяме явен проект и се приготвяме за деяние. Скоро ще бъдат подхванати дейности ", декларирал е Бел на брифинг. Той е поел краткотрайно управлението на правоприлагащите органи в столицата, откакто Питър Слоли подаде оставка поради митингите.

В акаунта на полицията в Отава в Twitter пък се споделя, че " в сходство с провинциалните и федералните закони " протестиращите ще бъдат " подложени на строги наказания ", в случай че не прекратят противозаконните си дейности.

" Полицията в Отава продължава да употребява всички налични запаси, с цел да постави завършек на противозаконните демонстрации в центъра на града, да отговори на позвънявания на жители и да усъвършенства обстановката със сигурността в региона ", заяви полицията в обществените мрежи.

По-рано през днешния ден канадският министър на финансите Кристия Фрийланд разгласи, че управляващите замразяват сметките и портфейлите с криптовалута на протестиращите против рестриктивните мерки, свързани с ковид. Съобщава се, че най-малко двама души към този момент са били подложени на мярката, само че управляващите оповестиха, че ще бъдат наранени още протестиращи.

ПРЕДИСТОРИЯТА

Вълната от митинги в цяла Канада стартира в средата на януари, когато хиляди водачи на камиони и други стачкуващи се събраха в Отава, с цел да изразят несъгласието си с настояването за имунизация на водачите на камиони, преминаващи границата сред Съединени американски щати и Канада. От тогава митингът прерастна в антиправителствена проява, като разнообразни групи се сплотяват против министър-председателя Джъстин Трюдо.

В понеделник държавното управление се базира на Закона за изключителните обстановки, който му разрешава да дава позволение на канадските финансови институции краткотрайно да преустановят даването на финансови услуги в случаите, когато доставчикът подозира, че сметката се употребява за финансиране на митинги.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР