Властите в Камерун се опитват да овладеят стадо слонове, преминаващи

...
Властите в Камерун се опитват да овладеят стадо слонове, преминаващи
Коментари Харесай

Стотици побеснели слонове вилнеят в град в Камерун, има убити

Властите в Камерун се пробват да овладеят стадо слонове, преминаващи в и към столицата на северна област на страната, съобщи организация " Ройтерс ". Освен в село край Маруа, няколко от едрите животни влезнали и в самия град. Съобщава се за стъпкано дете в селото. Не се знае точната численост на нашетвениците - в началото се говореше за " стадо от към 25 слона ", само че след това се оказа, че се касае за над 300 от колосите. Властите в града оповестиха изключително състояние и приканиха хората да не излизат от домовете си, до момента в който овладеят спешната обстановка.



Слоновете настъпиха в град Маруа в Камерун

В Камерун живеят към 6830 слона, една от най-големите популации в Африка. Плантациите и селата лишават навлизат от ден на ден в местообитанията им и най-после те от време на време се озовават в градчета и села, стъпкват домове и посеви, а от време на време атакуват и хора.

" Слоновете влязоха в търсене на вода поради прекомерно сухата природа в района. Те са изключително рискови в този момент, тъй като са жадни и изнервени ", споделя лесовъда Жан Ниемег. Видеоклипове, снимани с телефони, също демонстрират прекосяването на слоновете, въпреки " Ройтерс " да не може да удостовери достоверността им.

Според министерството за горите и дивата природа те се придвижвали към народен парк, когато пътят им бил блокиран от наблюдаващи ги локални поданици в неведене за маршрута им. Най-малко един човек е погубен тогава, още един - седмица по-рано.

Активисти в Камерун желаят решение на тези конфликти на слонове и и хора (водили в предишното и до протести), което взема поради ролята на климатичните промени. Засушаването единствено усилва напрежението, тъй като жадните слонове е по-вероятно да навлязат в села и градчета, добавя " Ройтерс ".

" КОгано на едно място няма вода, те търсят друго, където могат да намерят вода и други запаси ", споделя Абубакар Адаму, локален презставител за развиване към организацията African Wildlife Foundation.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР