Властите в Калифорния гласуваха да увеличат автономните таксита в Сан

...
Властите в Калифорния гласуваха да увеличат автономните таксита в Сан
Коментари Харесай

Изкуствен интелект в таксито: Две компании в Сан Франциско предлагат автономен превоз

Властите в Калифорния гласоподаваха да усилят самостоятелните таксита в Сан Франциско. Така към този момент две компании - Cruise и Waymo, могат непрекъснато да транспортират пасажери против възнаграждение.Сан Франциско става един от първите градове в Съединените щати с два автопарка от транспортни средства без водачи. А те са в директна конкуренция с останалите таксиметрови услуги. И Cruise, и Waymo настояват, че роботакситата не са толкоз рискови, колкото транспортните средства, ръководени от хора.От полицията и пожарната не са удовлетворени от измененията, тъй като считат, че самостоятелните коли пречат на работата им. Някои локални поданици излязоха на митинг. Те се притесняват, че изкуственият разсъдък заменя хората.
Това е опасност за здравето и сигурността. Това е опасност за хората в Сан Франциско. Ако се случи тук, ще стигне и до Лос Анджелис. Хиляди таксиметрови водачи там ще изгубят работата си. Това ще бъде пагубно за хората в Калифорния.
Стив Зелтър, юрист

Според други обаче роботакситата ще понижат рисковете от произшествия, провокирани от хора в нетрезво положение. Освен това ще разрешават на хората с увреждания, които не могат да карат, да се движат из града. 
Подкрепяме напълно самостоятелните транспортни средства и тяхното развиване. Радва ни капацитетът, който имат - за напредване, досегаемост, сигурност за незрящите хора и достъпа им до превоз.
Тим Елдър, Национална федерация на слепите

Бизнесът чака това да е единствено началото за роботакситата, които в бъдеще да проработят и в други гъсто обитаеми градове. В момента Cruise и Waymo имат към 500 самостоятелни коли в Сан Франциско. Очаква се броят им да се усили.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР