Властите в Италия обявиха затягане на ограниченията в страната, на

...
Властите в Италия обявиха затягане на ограниченията в страната, на
Коментари Харесай

Италия отменя новогодишните тържества заради COVID заболеваемост

Властите в Италия оповестиха стягане на рестриктивните мерки в страната, на фона на рекордно възходящите инфектирани с COVID-19, съобщи " Ройтерс ". Мерките включват и възбрана на всички обществени празненства в навечерието на Нова година, заяви държавното управление в четвъртък.

Министърът на опазването на здравето Роберто Сперанца сподели, че носенето на маски още веднъж ще бъде наложително навън и подреди на хората да употребяват по-защитните маски за лице Ffp2 в публичния превоз и на публични места, като театри, кина и спортни събития.

Освен това концертите и събитията навън ще бъдат неразрешени до 31 януари , а нощните заведения и танцовите клубове ще би трябвало да затворят вратите си до тази дата.

Съобщението пристигна в деня, в който Италия записва рекордните 44 595 нови случая на ковид - нарастване от повече от 70% единствено за седмица, като считаният за по-силно заразен вид Омикрон стартира да се развихря в цялата страна.
 Италия регистрира рекорден брой случаи на Коронавирус за повече от година
Италия регистрира рекорден брой случаи на Коронавирус за повече от година

30 798 нови случая на COVID-19

Смъртните случаи също започнаха внезапно да се усилват, като в четвъртък набъбнаха до 168 - най-големият брой от май , само че те към момента остават много под равнищата, следени по време на предходни скокове на инфекции посредством основно на огромния брой хора, имунизирани в Италия.

Сперанца сподели, че съвсем 89% от италианците са били имунизирани, само че държавното управление желае да форсира слагането на трети (или бустерни) дози ваксини, считани за най-ефективния щит против новия вид.

Правителството ще понижи периода за бустер след втора имунизация на четири месеца от пет.

Освен това министрите които са нужни за достъп до редица места и услуги, като признават обстоятелството, че успеваемостта на имунизацията понижава с времето. В резултат на това от 1 февруари документите, които записват дали някой е бил имунизиран или неотдавна се е възстановил от ковид, ще важат единствено шест месеца, а не девет, както е сега.
 Италия удължава изключителното състояние до 31 март
Италия удължава изключителното състояние до 31 март

Мерки има и за идващите

Италия беше първата западна страна, наранена от пандемията предходната година и до момента е записала 136 245 смъртни случая - вторият максимален брой в Европа след Англия.

Въпреки това акцията за имунизация там се оказа една от най-ефективните в света и държавното управление съобщи, че е решено да избегне връщането към всеобщо блокиране.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР