Властите в Хонконг поискаха от Токио да отмени наложените заради

...
Властите в Хонконг поискаха от Токио да отмени наложените заради
Коментари Харесай

Хонконг поиска Япония да отмени летищните ограничения заради Ковид-19

Властите в Хонконг желаеха от Токио да анулира наложените поради Ковид-19 ограничавания, съгласно които пътуващи от китайския финансов център могат да кацат единствено на четири летища в Япония, предава

Япония е една от най-посещаваните дестинации от жителите на Хонконг. От на следващия ден идващите от града, както и от Макао и Китай, са лимитирани да идват само на двете летища в Токио, както и тези в Осака и Нагоя. Решението за това беше взето в навечерието на празниците към лунната Нова година, които стартират на 22 януари.

" Около 250 полета на " Хонконг Еърлайнс " ще бъдат наранени от 30 декември 2022 година до края на януари 2023 година, което ще сътвори проблеми за 60 000 пасажери ", обявиха през вчерашния ден управляващите в китайския град.

Ръководителят на изпълнителната власт в Хонконг Джон Лий изрече отчаяние от решението на Токио. " Мисля, че на жителите на Хонконг би трябвало да бъде разрешено да употребяват и други, с изключение на тези четири летища ", съобщи Лий.

Жителите на Хонконг въпреки всичко ще могат да пътуват назад до дома си от всички японски летища. " Хонконг Еърлайнс " и " Пийч Ейвиейшън " оповестиха, че ще се наложи анулация на някои полети поради новите правила.

Решението на Китай за анулация на част от строгите правила за " нулев коронавирус " накара Съединени американски щати, Индия, Италия и Тайван да вкарат наложителни проби за Ковид-19 през последните дни. По думите на здравни специалисти от разнообразни страни по света анулацията на рестриктивните мерки в опит да се възобнови икономическата активност на Китай е довело до необятно разпространяване на вируса, показва Ройтерс.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР