Властите в Гърция са обнадеждени от хода на ваксинационната кампания

...
Властите в Гърция са обнадеждени от хода на ваксинационната кампания
Коментари Харесай

Опашки пред ваксинационните центрове в Гърция

Властите в Гърция са обнадеждени от хода на имунизационната акция в последните седмици в миг, в който се бележи растеж на хоспитализациите и броя на пациентите, които се нуждаят от интензивни грижи, оповестяват гръцките медии. За последните две седмици болните в интензивните отделения на страната са се нараснали с 25 на 100, оповестява " Прото тематика ". Пациентите, които се нуждаят от болнична помощ, са близо 4600, съобщи Българска телеграфна агенция.

През вчерашния ден са регистрирани 7108 нови случая на инфектирани с COVID-19. Починалите са 93, а 550 е броят на признатите в здравни пациенти. В същото време обаче се следи сериозен интерес към имунизационната акция. Всеки ден се вършат над 70 хиляди имунизации. Експертите и държавното управление желаят темпът на имунизация да се резервира, с цел да се ограничи разпространяването на вируса, показва изданието.

Преди да бъдат признати ограничаващите ограничения за неимунизирани лица броят на имунизациите на дневна база е бил доста по-малък - на ден към седем хиляди поръчки за слагане на първа доза, отбелязва изданието. Правителството вкара ограничения, ориентирани към неимунизираните лица при започване на ноември. От 22 ноември те са още по-строги като на неимунизираните жители не се разрешава да посещават закрити пространства. Свободен с достъпът единствено до аптеки, хранителни магазини и градския превоз.

Оценка на резултатите от ограниченията ще бъде направена през идната седмица, показва в. " Етнос ". Правителството се цели в две групи - жителите над 60 години, които би трябвало да си слагат трета доза и неимунизираните лица като за момента изключва опцията за цялостен локдаун или наложителна имунизация. Притеснение буди група възрастни жители, наброяваща към 570 хиляди души, които не са имунизирани даже с първа доза, добавя " Етнос ". За опашки пред имунизационните центрове написа " Елефтерос типос " като отбелязва, че всеки ден към 20 хиляди жители вършат поръчки за слагане на първа доза от имунизацията.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР