Властите в Гърция налагат още по-строги ограничения върху свободното движение

...
Властите в Гърция налагат още по-строги ограничения върху свободното движение
Коментари Харесай

Още по-строги антивирусни мерки в Гърция

Властите в Гърция постановат още по-строги ограничавания върху свободното придвижване на жителите, съобщи БНР. Затварят и крайбрежните алеи. Пазаруване и вървене до работа е разрешено единствено с декларация.

До през днешния ден умрелите са 43 души, а инфектираните - над 1000.

Строгите ограничения по ограничение на придвижването на хора дават резултат, заяви представител на гръцкото държавно управление. Страната се движи в невисок диапазон на инфектирани и умряли спрямо други европейски страни, разясняват медиците.

Полицията безкомпромисно постанова санкции при нарушение на ограниченията. За седмица са санкционирани съвсем 10 хиляди души. Днес кметът на Солун наложи цялостна възбрана за придвижване по крайбрежната алея, където беше записано скупчване на хора. Пред банките има полиция за надзор на чакащите.

" Следващите 10 дни са сериозни, стойте в къщи ", предизвестяват от министерството на опазването на здравето.

По апел на премиера Мицотакис всички депутати, регионални шефове и кметове дават половината от месечното си заплащане в специфичната дарителска сметка за битка с короновируса.

За първи път гърците ще отбележат Великден в къщи и при затворени църкви. Няма да се позволява придвижване от градовете към провинцията, безапелационен е представителят на държавното управление.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР