Властите в Египет канят Илон Мъск да посети страната им,

...
Властите в Египет канят Илон Мъск да посети страната им,
Коментари Харесай

След България, Илон Мъск хвърли око и на друга древна държава

Властите в Египет канят Илон Мъск да посети страната им, откакто американският милиардер изрази в Туитър възхищението си от древноегипетската цивилизация, заяви в. " Ал Ахрам ".

Мъск ще получи публична покана за посещаване в комфортно за него време, съобщи ръководителят на Борда за промотиране на египетския туризъм пред Комисията по туризъм в Камарата на представителите на египетския парламент. 
-->
На 12 януари детронираният за малко като най-богат човек в света бизнесмен изрази възхищението си от древноегипетската цивилизация в отговор на оповестено в Туитър профила " Уиърд енд терифайнг " (Weird and Terrifying) видео, което демонстрира стълбище в 2500-годишния храм Дендера (Дандара) в Южен Египет. 

Туитът към този момент беше събрал повече от 16,7 милиона гледания и над 100 хиляди лайкове, когато Мъск изрази удивлението си с огнени емоджи. Реакцията му развълнува обществените мрежи в Египет и провокира вълна от предложения от звезди и жители. 

Първият формален представител, който разяснява туита на милиардера, беше министърката на интернационалното съдействие Раня ал Машат. Тя го предложения да посети Египет и да прегледа Големия египетски музей, който към момента не е публично открит, с цел да види невижданата до момента сбирка от скъпи артефакти от гробницата на момчето фараон Тутанкамон. 

Машат насочва покана към Мъск за повторно. През август 2020 година той написа в Туитър, че египетските пирамиди са били издигнати от извънземни, а тя го опроверга и го предложения да посети Големите пирамиди и да види самичък гробниците на строителите им.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР