Властите в Андора обявиха, че издирват бившия пилот в MotoGP

...
Властите в Андора обявиха, че издирват бившия пилот в MotoGP
Коментари Харесай

Издирват бивш пилот в MotoGP заради финансова измама

Властите в Андора оповестиха, че търсят някогашния водач в MotoGP Хектор Барбера за финансова машинация на стойност 13 500 евро. Испанецът се състезава в MotoGP сред 2010 и 2017, само че не съумя да запише нито едно качване на подиума, с най-хубаво класиране от 4-то място в Малайзия през 2016 година.

Обвиненията против Барбера са, че през юни 2020 година той е закупил ван на стойност 13 500 евро, който обаче не е заплатил. Според андорската медия Alteveu испанецът е фалшифицирал банкови извлечения, които да потвърдят, че той е заплатил въпросните 13 500 евро.

Според законите на Андора Барбера се счита за почтен до доказване на противното. Испанецът живя в Андора сред 2014 и 2019, а сега неговото местонахождение е незнайно.

За последно Барбера се състезава в Британския супербайк шампионат през 2020 година, само че без особени триумфи. През 2023 година испанецът би трябвало да направи своето завръщане в английския шампионат.

За Барбера това не е първото сдърпване със закона, защото през 2018 година той бе хванат да кара в нетрезво положение в Испания, за което бе освободен от своя тим в Moto2. Година по-късно, когато бе в Световния суперспорт шампионат, Барбера бе упрекнат в кражба на спортен мотор Ямаха от отбора на Тот Унгария.

Снимки: Gettyimages
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР