Властите в американския щат Калифорния приеха закон, който задължава местните

...
Властите в американския щат Калифорния приеха закон, който задължава местните
Коментари Харесай

В Калифорния големите магазини ще имат джендър неутрални щандове с детски стоки

Властите в американския щат Калифорния одобриха закон, който задължава локалните огромни магазини да обособяват неутрални секции със артикули за деца, оповестява английският всекидневник The Times, като добавя, че „ демократите най-сетне съумяха да прокарат законопроекта след два несполучливи опита през последните години “, предава организация Фокус.

Новият закон ще се ползва за магазините в щата с минимум 500 чиновници и има за цел „ да избегне увековечаването на нездравословни и остарели стандарти “ посредством сортиране на „ образован набор от артикули, без значение дали обичайно те са се продавали за момчета или за девойки “, разяснява The Times.
 „ Лего “ става полово неутрално поради страха на момчетата да играят с момичешки играчки „ Лего “ става полово неутрално поради страха на момчетата да играят с " момичешки " играчки
„ Лего “ заяви, че отстранява рекомендациите за пол от играчките си, откакто изследването демонстрира, че момчетата се опасяват, че...

Въпреки че някои републиканци отхвърлиха законопроекта, наричайки го „ настойчив държавен диктат “, той беше признат в Калифорния от болшинството демократи в локалния законодателен орган след два несполучливи опита през последните години.

Законът не се ползва за облеклото, само че се ползва за играчки и „ продукти за грижа за деца “, като хигиенични и стоматологични артикули.

„ Трябва да спрем да маркираме това, което е уместно за избрани полове, и просто да позволим на децата да бъдат деца “, споделя създателят на законопроекта Евън Лоу, член на Демократическата партия. „ Надявам се, че този закон ще насърчи повече компании в Калифорния и Съединени американски щати да избегнат увековечаването на нездравословни и остарели стандарти “.

Лоу изясни, че законът е въодушевен от десетгодишната щерка на един от неговите чиновници, която попитала за какво някои продукти в магазина са „ недостъпни “ за нея, поради това, че е момиче.
 Половината от играчките, купени по интернет, са рискови за децата Половината от играчките, купени по интернет, са рискови за децата
Почти половината от играчките, закупени от трети страни онлайн, са рискови за децата, откри ново изследване. Докладът, поръчан от Бри...
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР