Властите у нас полагат политически и дипломатически усилия, за да

...
Властите у нас полагат политически и дипломатически усилия, за да
Коментари Харесай

Отвлечените български моряци: Властите водят преговори с похитителите

Властите у нас поставят политически и дипломатически старания, с цел да освободят пленените моряци в Червено и в Арабско море. За първи път от началото на рецесията министър-председателят призна, че се водят договаряния с похитителите.

Българските моряци, които са на пленения транспортен съд Galaxy Leader, са добре. Информацията потвърдиха двама представители на хутите в Йемен.

„ Задържаните 25 членове на екипажа нямат никаква връзка със сегашната обстановка в района “, акцентира компанията притежател на отвлечения транспортен съд

Кога и по какъв начин ще бъдат освободени двамата пленени моряци от кораба Galaxy Leader, арестуван в Арабско морe - към момента не е ясно. Преговорите са политически.

Икономически са настояванията да бъде заплатен откуп за заложниците от кораба „ Руен “, похитен в Арабско море.

На борда му има 18 души екипаж, измежду които и 8 българи

Властите у нас поставят политически и дипломатически старания, с цел да освободят плените моряци в Червено и в Арабско море.

„ Има диалози с хутите през Министерство на външните работи. Знаете, че те се отнасят относително добре, доколкото има информация, с двамата капитан и помощник-капитан. Въпросът е политически - по какъв начин ще се развият връзките с хутите, Йемен, Иран, който ги поддържа “, изясни министър председателят Николай Денков.

Относно пленения транспортен съд „ Руен “ министър председателят посочи, че отвличането е пиратски акт за откуп.

По последна информация останалите 7 българи остават в плен

Българските моряци, които са на пленения транспортен съд Galaxy Leader, са добре - съобщи за " Маритайм " представителят на придвижването на хутите Насрадин Амер и добави, че следва да бъде прегледана опцията за тяхното освобождение.

„ Ние можем единствено да сме признателни за положителното отношение и е значимо в действителност в този миг да запазим поверителност, с цел да може да си дадем късмет - нашите моряци да ги забележим още веднъж в страната “, изясни вицепремиерът Мария Габриел.

Пред Светослав Иванов един от водачите на придвижването пое ангажимент „ да се отнасят с българските пленници като с посетители “

Междувременно Съединените щати смъкнаха изстреляна от йеменските хути противокорабна ракета. Тя е била ориентирана към американски боен транспортен съд, намиращ се в южната част на Червено море, оповестиха от Пентагона, само че американски товарен транспортен съд беше изумен .

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР