Властите на Венеция пуснаха пилотна програма за таксуване на еднодневните

...
Властите на Венеция пуснаха пилотна програма за таксуване на еднодневните
Коментари Харесай

Венеция въвежда такса за еднодневни екскурзии, за да се опита да регулира масовите тълпи през пиковите уикенди

Властите на Венеция пуснаха пилотна стратегия за таксуване на еднодневните екскурзии с 5 евро ($5,45) всеки ще влезе в нежния град-лагуна през пиковите уикенди през идната година

От НИКОЛ УИНФИЙЛД Associated Press, 23 ноември 2023 година, 8:22 ч.

РИМ -- Властите на Венеция показаха в четвъртък пилотна стратегия за таксуване на еднодневните пътуващи по 5 евро ($5,45) на брой, с цел да влязат в нежния град-лагуна през пиковите уикенди през идната година в опит да се понижат тълпите, да се насърчат по-дългите визити и да се усъвършенства качеството на живот на жителите.

Разгръщането на програмата за туристически „ принос “ пристигна, откакто Венеция, обект на международното културно завещание на ЮНЕСКО, на косъм избегна да бъде сложена в листата на заплахите на организацията на Организация на обединените нации по-рано тази година заради опасността от свръхтуризма като върху деликатната си екосистема. Държавите-членки се позоваха на препоръчаната нова входна такса, когато взеха решение да спестят Венеция от листата.

Кметът на Венеция Луиджи Бруняро акцентира в четвъртък, че таксата не е нов туристически налог или опит за привличане на спомагателни доходи. По-скоро, сподели той, това е първият по рода си опит за контролиране на туристическите потоци в едно от най-посещаваните места в света посредством стимулиране на посетителите да заобикалят интервали с огромен трафик и да идват в други дни.

„ Опитът ни е да създадем по-пригоден за живеене град “, сподели той на конференция, на която очерта пилотната стратегия.

Общо 29 дни от април доникъде на юли - в това число множеството уикенди --- ще подлежат на такса за еднодневна екскурзия в пиковите часове от 8:30 сутринта до 16:00 часа, което значи гости, които идват във Венеция за вечеря или концерт няма да би трябвало да се заплаща.

Прилагат се голям брой изключения, в това число за поданици и родени във Венеция гости, студенти и служащи, както и туристи, които имат хотелски или други резервации за настаняване.

Считано от 16 януари, уеб страница www.cda.ve.it ще бъде деен, на който посетителите могат да „ резервират “ своя ден във Венеция. Еднодневните екскурзии заплащат 5 евро и получават QR код, който по-късно ще бъде тестван на контролните пунктове на седем точки за достъп из града, в това число на централната гара.

Посетителите с хотелски резервации вкарват информацията си за хотела и също по този начин получават QR код за проявление, без да се постанова да заплащат, защото сметката им за хотел към този момент ще включва такса за настаняване във Венеция.

След като блокировките поради COVID-19 опустошиха туристическата промишленост на Венеция, градът на тесните улички, канали и острови се пробва да премисли връзките си с посетителите по по-устойчив метод като в същото време се стреми да подтиква своите поданици да останат на място.

Венеция беше принудена да предприеме дейности в отговор на непрекъснатото изселване на венецианците към континента и натиска от ЮНЕСКО и еколозите, които също лобираха сполучливо за държавното управление не разрешават на огромни круизни кораби да плават около площад Сан Марко и през канала Giudecca.

Венеция сочи дълготрайните туристи като ключ към своето оцеляване, откогато са склонни да харчат повече. Бруняро сподели, че новият принос за еднодневни екскурзии по никакъв метод не обезсърчава туризма като цяло, а просто се стреми да го ръководи по-добре. Той призна, че програмата за гости евентуално ще има проблеми и ще би трябвало да бъде поправена. Но той сподели, че след години на проучване и диалози е време да го разгърнем.

Водещи истории

Губернаторът на Кентъки афишира изключително състояние поради дерайлиране на трен, химически разлив

Източник: abcnews.go.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР