Властите на Тексас са приели нов закон, който забранява на

...
Властите на Тексас са приели нов закон, който забранява на
Коментари Харесай

Тексас забранява изискването на документи за ваксинация

Властите на Тексас са приели нов закон, който не разрешава на компании и институции в щата да изискват от жителите му да дават документи и доказателства за имунизация като изискване за даване на всевъзможни услуги. Законът беше подписан от губернатора на Тексас Грег Абът, оповестява ТАСС.

В изказване, оповестено на уеб страницата на губернатора, се показва, че " тексасците би трябвало да могат свободно да вървят където желаят, без никакви ограничавания и условия ".

" Днес подписах закон, който не разрешава на всеки бизнес или държавна организация в Тексас да изисква имунизационен паспорт или каквато и да е информация за имунизацията ", сподели губернаторът.

Както той акцентира, на територията на Тексас няма да е допустимо да се желаят данни за имунизациите " като изискване за приемане на каквито и да било услуги или достъп до където и да било ".

Този законопроект преди този момент беше утвърден от законодателния орган на щата. Републиканците бяха създателите на самодейността.

През април Абът, също представител на Републиканската партия на Съединени американски щати, подписа изпълнителна заповед с сходно наличие. Тексас е един от стопански най-развитите американски щати и се подрежда преди всичко по рандеман на нефт.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР