Властите на нидерландския град Бреда отмениха разрешението за провеждане на

...
Властите на нидерландския град Бреда отмениха разрешението за провеждане на
Коментари Харесай

Ниндерландия отмени разрешение за провеждане на парти с 10 000 посетители

Властите на нидерландския град Бреда анулираха разрешението за осъществяване на провокирало публично отвращение празненство, на което се чакаха 10 000 посетители, планувано като опит да се ревизира дали сходни събития могат да се провеждат безвредно по време на коронавирусната пандемия, съобщи ДПА.

Разрешението за осъществяване на събитието беше анулирано, тъй като сигурността на участниците не може да бъде обезпечена, оповестиха локалните управляващи. Лекари, медици и откриватели приканиха за възбрана на събитието и над 350 000 жители подписаха онлайн петиция за възбраната му.

Първоначално известното Радио 538 получи позволение да провежда празненството в Бреда тази събота, като част от изследователската стратегия Полева лаборатория, която изследва способи за безвредно осъществяване на събития макар пандемията. Досега по програмата бяха проведени конференция, театрално зрелище, футболен мач и поп концерт.

Посетителите трябваше да показват отрицателен тест и държанието им по време на събитието се наблюдаваше. Въпреки проучвателната цел обаче, лекарите бяха възмутени.

" Организирането на празненство с толкоз доста хора на 400 м от болница, натоварена тежко поради COVID-19, е пестник в лицето на пациенти и грижещите се за тях " , обявиха те.

Учени също обявиха, че научната изгода на изследването е неразбираема. Политици показаха опасения, че не би било допустимо да се управляват хилядите гости на празненството.

Нидерландия е в локдаун от средата на декември и броят на инфектираните остава висок. Болниците и интензивните отделения са претрупани. През последната седмица броят на инфектираните на 100 000 души доближи съвсем 300.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР